https://youtu.be/IH1PcSeAQLE?t=86
Nézegetem a kis szalagfűrészeket . Találtam egy átmeneti megoldást ,ahol a szögben nem fordítható géptestet ,mégis fordíthatóvá tették , egy plusz talp beiktatásával. Azt mondjuk sehol nem látom hogy 45 fokban el lenne állítva ,mert alapból úgy néz ki akkor rávágna a satura . De lehet hogy tévedek és csak látszat .
Mivel a kis einhelnek nincsen talpa , hát akkor már ezt a talpat is legyárthatom ,szinte mindegy .
Na persze méret nincsen ,és azért nem mindegy .
Ja és beugrott a csiga hajtás meglévő menetes része ,beeshetett az eszterga mögé ,vagy a forgácstálcába , és nem bányásztam ki rögtön ,és hát kiesett ez a dolog ... Na majd bemászok ,mert esz azért a fene ,hol lehet .
Ebből kifolyólag azért látszik hogy nekiálltam egy új csigának ,amiből lefejtőmaró akart lenni .
De nem akart sehogy stimmelni a beállított emelkedés ... na ja modulmenethez kell cserekereket cserélni ,csak rájöttem idővel ... :( De az a cserekerék persze pont nincsen meg ...
Na elkezdtem ,zártszelvény ívelő görgőt akkor ügyetlenkedni ,és a leesett csiga jól elfelejtődött ... :)