leslie o7 Creative Commons License 2026.07.07 -1 0 38515

Azt mondod, Jézus csak idézte a Zsoltár 82-t, és nem állította, hogy mindazok istenek volnának, akikhez Isten beszéde szólt. Csakhogy János 10-ben Jézus éppen érvel: „ha isteneknek mondta azokat, akikhez Isten igéje lett, és az Írás nem bontható fel, akkor miként mondjátok arra, akit az Atya megszentelt és a világba küldött: káromkodsz, mert azt mondtam, Isten Fia vagyok?”

--------------------------------------------

Ebben a kijelentésében az Úr Jézus csak megerősítette, hogy Isten azokat, akikhez beszélt isteneknek nevezte. De azt nem mondta, hogy nem istenekhez, hanem emberekhez beszélt.

Nem is tehette, hisz aki ismerte a Teljes Írást, az tudta, hogy akkor Isten istenekhez beszélt, 

akiket ráadásul be is azonosított a Felséges Isten fiaiként.

Zsoltárok 82:1 Aszáf zsoltára. Isten (Elohim) áll az istenek (El) gyülekezetében, ítél az istenek (Elohim) között. 2 Meddig ítéltek még hamisan, és tekintitek a gonoszok személyét? Szela. 6 Én mondottam: Istenek (Elohim) vagytok ti és a Felségesnek (Elion) fiai ti mindnyájan

Az Istenek istene itt nem a saját fiaira, Izraelre utal,hanem a Felséges Isten fiaira. Róluk állítja, hogy mindannyian istenek. Azt hogy emberek csak a Róma Főpapja által vezetett egyház háromarcú istenképet imádó teológusai magyarázták bele a szövegbe, azza a szándékkal ,hogy a egy istennek a háromarcúnak a létezését igazolják az Élő istenek tagadása által.

De,amint látod, lehetetlen az Élő Istenek létezését a Isten Hamisítatlan Szavai által tagadni, amikor épp az Isten Szava által van létezésük igazolva.

Ezzel ellentétben a Róma Főpapja által vezetett egyház háromarcó egy istenéről, csak a Róma mindenkori főpapjai által készítettetett háromarcú istenképek, szobrok tanúskodtak.

A háromság bálványisten lényege, hogy annak egyik arca az Atya nevet, a másik a Szent Szellemet, a harmadig pedig egy Fiú nevet kapta, hogy azt a látszatot kerltsék, mintha az igaz krisztosziak istene lenne.

Trinitás / Szentháromság (állkereszténység): Háromarcú egy isten:

"Avilai Szent Teréz idejében a zsolozsma reggeli órájában ünnepnapokon és vasárnapokon még énekelték a „Quicumque vult” hitvallást, majd 1960 után csak a Szentháromság vasárnapján."

„Quicumque vult” - Szent Atanáz hitvallása - Mária százada

A háromarcú istent ábrázoló liturgiakönyvek pedig 1960 után is vasárnaponként használatban voltak használatban voltak.

A háromarcú bálványisten képei a Róama Főpapjas által vezetetett egyház templomaiban a világ különböző pontjai a mai napig megtalálhatók.

https://www.reddit.com/r/Catholicism/comments/1kzhv3b/is_anyone_else_really_into_three_headed_jesus/?tl=hu

Előzmény: Józsikácska-3 (38513)