mr_mulder Creative Commons License 2000.08.30 0 0 150
Sfakutya,

Utólagos engedelmeddel ide válaszolok, mert mást is érinthet/érdekelhet a dolog. A jobb érthetoség kedvéért idézek a leveledbol, remélem nem sértelek meg vele.

>Egyébként próbáltál már akkupunkturát ? Jól csillapítja a fájdalmat. Ezt én egy ideggyógyásznál szoktam kérni.

Nem, de már gondolkodtam rajta, érdekelne is. Tudnál ilyen helyet (lehetoleg nem TB/EÜ alapon) ajánlani, akár ide, vagy mailben?

> Egyébként a legjobb amit csinálsz az a rendszeres úszás és a torna. Egyébként milyen úszásnemben úszol?

Gyors, mell és hát. Egyszer szeretném majd a pillangót is megtanulni :-)

> Én csak háton tudok, mert ha mellben úszok akkor nagyon zsibbad a karom.

Szabályosan úszol mellben? Úgy értem, hogy fej a víz alatt, és csak levegoért fel? Mert ha nem így,akkor az nem jó!
Valószínuleg én sem úszok valami szépen, de igyekszem. A szabályos mellben a nyakad finoman tornázik elore-hátra, és fel-le, nagyjából egy elipszis ívét követve. Ha nem teszel hirtelen mozdulatokat, akkor kimozgatásnak is nagyon jó, ha be van merevedve. Hasonlóan dolozik a nyakad gyorsban, csak itt jobbra-balra forgatva a levegovétel miatt. Ez szintén jó, ha az ilyen irányú mozgásod behatárolt, ezzel vissza lehet hozni. Nekem már újból probláma nélkül megy a 180 fok a két véghelyzet között, szerintem ez egy egészséges embernél sem lehet sokkal több. A hátúszás jótákony hatását gondolom nem kell ecsetelni, persze a pontos kivitelezés itt is fontos.

>Háton meg nagyon rossz az uszodában, mert vagy ráúszok valakire, vagy rámúsznak. Én a Kondorosiba járok, de nem az igazi.Sokan vannak.

Nekem is ez az egyik helyem. Általában reggel negyed nyolcra vagyok ott, akkor turheto (2-4 ember egy sávban) a "sokaság". A másik (kedvenc) helyem az ELTE uszija a Zichy G. utcában, a Városliget mellet. Reggel és este van nyitva a nagyközönség számára, 25m-es medence, családi hangylat :-) Van itt is szauna, nagyon jó!

Üdv,
Muldi