leslie o7 Creative Commons License 2026.07.03 0 0 207290

A 3Mózes 26,1 nem úgy beszél, hogy van egy „bálvány” nevű tiltott kategória, aztán mellette három teljesen semleges tárgykategória — faragott kép, oszlop, kőszobor —, amelyeknek már semmi közük a bálványos kultuszhoz, de Isten mégis minden vallási vagy tiszteleti használatukat megtiltja."

A többi sem semleges, mert akár bálványformájó, akár ember formájú képmás, vagy akármilyen formájú kegytárgy előtt borul le valaki egyformán átkozottá teszi magát az Élő Isten előtt.mert 

készakarva ellene szegült az Isten parancsának, amely semmiféle élettelen dolog előtt nem engedte meg a meghajlást és a leborulást.

A felsorolásból pontosan az derül ki, hogy a bálványon kivül egyéb képmások, sőt oszlopok előtt is megtiltotta Mózes Istene a meghajlást. Hacsak bálványról akart volna beszélni, akkor csak arról beszélt volna.

Hogy a 3. Mózes 26 1-ben feljegyzett Szava szerint.

Mellesleg a 2. Mózes 20. fejezetében is egyértelművé tette, hogy bármilyen képmást akár égiekről, akár földiekről készültek azok tilos meghajolni(proszküneo), és tilos azoknak szolgálni(latreuo)

3. Mózes 26:3. Mózes 26:1 Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok(proszküneo) előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

2. Mózes 20: 4 Ne készíts magadnak faragott képet, és semmiféle képmást arról, ami fenn van az égen, vagy a vizekben! 

5 és ne szolgáld(latreuó) őket, mert én, az Úr, a te Istened erős és féltékeny vagyok, és az atyák vétkét megtorlom gyermekeiken, és azok harmadik és negyedik nemzedékén, akik gyűlölnek engem!

Rómaiakhoz 1:. 21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették Őt, sem néki hálákat nem adtak, hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívük megsötétedett. 22 Magukat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek; 23 És az korszakok Istenének  dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszómászó állatoknak képmásával.

SEGÍTSÜNK A RÓMA FŐPAPJA ÉS TEOLÓGUSAI ÁLTAL MEGTÉVESZTETT EMBEREKNEK MEGSZABADULNI A KÉPEK,SZOBROK, KEGYTÁRGYAK ELŐTTI LEBORULÁS BŰNÉBŐL ÉS EGYHÁZUK TANÍTÓITÓL! ÓVJUK MEG JEHOVA TANÚIT A RÓMA FŐPAPJÁNAK ÉS TEOLÓGUSAINAK A KOVÁSZÁTÓL!

DICSŐSÉG AZ ÚRNAK, AZ ISTENEK ISTENÉNEK, AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!

Előzmény: Józsikácska-3 (207288)