leslie o7 Creative Commons License 2026.07.03 0 0 38452

Holott elénk csak a próféták, Jézus és az apostolok beszédei vannak összesen elénk adva Péter világos summája szerint (2. Péter 3.2.), és azt személyesen kell tovább adni tanításként. Jézus ezt ellenőrizte le a Jelenések könyve elején 7 akkori gyülekezetnél, és tanítva feddte meg azokat, akik részben elhajlottak a próféták, Ő és az apostolok beszédeitől."

Jól látod , az Isten számára elsődleges volt, hogy a gyülekezetek megőrizzész az Isten Szavát hamisítatlanul.

Jelenések 3: 7 A filadelfiabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél a Dávid kulcsa van, aki megnyitja és senki be nem zárja, és bezárja és senki meg nem nyitja: 8 Tudom a te dolgaidat, ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót, amelyet senki be nem zárhat; hogy kevés erőd van, és megőrizted az én beszédemet, és nem tagadtad meg az én nevemet.

A másik fontos tényező volt a cselekedeteket összhangba hozni az Úr Szavával:

Jelenések 3:

1 A sárdisbeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az, akinél van az isteni hét Szellem és a hét csillag: Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy élsz, és halott vagy. 2 Vigyázz, és erősítsd meg a többieket, akik halófélben vannak; mert nem találtam a te cselekedeteidet Isten előtt teljeseknek. 3 Megemlékezzél azért, hogyan vetted és hallottad; és tartsd meg, és térj meg.

A kettő együtt, az Isten Szavának hamisítatlanul való megőrzése és annak megcselekvése teszi

az embert méltóvá az újjászületésre. 

Én is sajnálom a katolikusokat. Azok járnak jól, akiket ítélőképességük hiányának idején belekereszteltek ugyan  Róma Főpapja egyházába,de nem látogatják a bálványtemplomokat és nem szívják magukba az Írás ellenes dogmákat. Ők tartozhatnak azok csoportlához, akik soha enm Uram - - Uramoztak , de nem is hajoltak meg, borultak le képek, szobrok, kegytárgyak, hulladarabok előtt, de lelkiismeretük törvényéből fakadóan, enni, inni, adtak az Úr legkissebbjeinek, amikor betegek voltak,meglátogatták, gondozták őket.

Én a Hit Gyülekezet esetében azt látom, hogy nemcsak az Isten beszédét őrizték meg hamisítatlanul,

hanem sajnos, megtűrnek emberi tanításokat is, beleértve a három az egyben istenmodellre vonatkozó tanítást is beleértve. Azonban dicséretes, hogy abban nem utánozzák a háromsághívő 

mindenkori főpapjait Rómának, hogy képek, szobrok, tárgyak előtt leboruljanak.

A másik probléma, hogy még nem teljesek a cselekedeteik isten előtt.

Dicséretes, ha valaki megőrzi az Isten Szavát, de ha cselekedeteik nem teljesek az Isten előtt,akkor bizony az isten országában a legkisebbek közé számoltatnak, abban az esetben, ha elszakadnak Róma Főpapjának három az egyben kamusitenétől.

Az Isten országában ugyanis nem lesz mindenki örökös. Lesznek akik felett az örökösök uralkodni fognak.

Én sajnálom a Hit Gyülekezet tagjait is, akárcsak a katolikusokat. Ha már ilyen hűségesen megőrizték az Isten próféciáit,hittel és hamisítatlanul befogadva azokat, nem értem, hogy miért nem törekednek az Újjászületésre, miután teljessé tették cselekedeteiket is, összhangba hozva azokat az Isten parancsolataival. Mit látnak a H.Gyülekezet tagjai,vagy akár a prédikátora Róma Főpapja istenmodelljében, hogy annyira ragaszkodnak hozzá, hogy még az Istenek Istenét sem hajlandóak amiatt befogadni?

Mit tett Róma háromságistene az emberekért, miután a szent istenek neveit belé helyezték, azon kívül

hogy erre az istenre hivatkozva üldözték, majd gyilkolták az istenek Istenének a szentjeit?

Előzmény: vámmentesss (38449)