leslie o7 Creative Commons License 2026.07.03 0 0 38445

Az Atyát nem látta ember, míg a Fiút a Földön megjelenő isteni személyként, Úrként többször is, pl. ebben az esetben is, két angyal társaságában, akik folytatták utána Nélküle az útjukat Szodomába."

Ez így nem igaz.

Izrael Istenét és Atyját a Mindenhatót sokan látták is és hallották is a szentjei közül.

Ez tény, amiről Mózes írásai tanúskodnak, és más próféták írásai is tanúskodnak.

Nem állja meg tehát a helyét az az állítás, hogy az Úr Jézus Istene és Atyja láthatatlan lenne.

Ezt ő maga is cáfolta.

Az már más kérdés, hogy látta-e minden ember a Földön élő emberek közül a Mindenható Istent, vagy csak azok látták, akikkel Ő találkozott?

Az Élő istenek közül minden isten látható, beleértve Izrael Istenét és Atyját is.

Amikor Istvánt megkövezték, halála előtt látta az Égben Jézust is és az Istent is.

Jézust az Isten jobbján látta.

A háromság istenmodell rajongói azért állítják, hogy az isten láthatatlan, mert az ő istenüket senki se látta, hisz nem létezik, ezért nem volt mit látni rajta.

Én pedig az Úr Jézus szavait idézve állítom, hogy igen is látható az Úr Jézus Atyjának és Istenének még az orcája is.

Máté 18:10 Meglássátok, hogy eme kicsinyek közül egyet is meg ne vessetek; mert mondom néktek, hogy az ő angyalaik a mennyekben mindenkor látják az én mennyei Atyám orcáját. 

Máté 5: 8 Áldottak, akiknek szívük tiszta: mert ők az Istent meglátják. 

Az Istent ott lehet látni, ahol éppen tartózkodik. Amikor a Földön tartózkodik, akkor a Földön lehet őt látni, amikor az Égben van, csak ott lehet látni.

Azért sem lehet az Úr Jézus Isten, mert az ő orcáját bárki megláthatta, nemcsak azok, akiknek a szívük tiszta. Az Isten orcáját azonban csak azok láthatták, láthatják meg, akiknek tiszta a szívük.

Mózeshez pedig az égő bokorból nem az Úr Jézus szólott istenként, hisz az égő bokorból Mózessel beszélő Isten be is mutatkozott Mózesnek:

2. Mózes 3:2 És megjelenék néki az Úr angyala tűznek lángjában egy csipkebokor közepéből, és látá, hogy ímé a csipkebokor ég; de a csipkebokor meg nem emésztetik. 3 S monda Mózes: Odamegyek, hogy lássam e nagy csodát, miért nem ég el a csipkebokor. 4 És látá az Úr, hogy odaméne megnézni, és szólítá őt Isten a csipkebokorból, mondván: Mózes, Mózes. Ő pedig monda: Ímhol vagyok. 5 És monda: Ne jöjj ide közel, oldd le a te saruidat lábaidról; mert a hely, amelyen állasz, szent föld. 6 És monda: Én vagyok a te atyádnak Istene, Ábrahámnak Istene, Izsáknak Istene és Jákóbnak Istene. Mózes pedig elrejté az ő orcáját, mert félt az Istenre tekinteni.

2. Mózes 6:2 Az Isten pedig szóla Mózeshez és monda néki: Én vagyok az Úr. 3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint Mindenható Isten, de azon a néven, hogy az Úr, nem voltam előttük ismeretes.

Előzmény: vámmentesss (38443)