Be-bejött az Úr és más szellemi lények, angyalok is Ővele, vagy Tőle külön az ószövetség(ek) idején is gyakorta a szellemi szintű létezésükből hipp és hopp kilépve e földi világba, valoságba, sétálva emberi testben, jókat eszegetve és iszogatva pl. Ábrahámnál, gondolom emésztve is ezután, azaz van átjárás a szellemi és a földi, anyagi test, lélek, szellem állapotok között, ez nem esik nehezére Istennek sem, és az angyalainak sem."
Ábrahámnak soha nem jelent meg az Mindenható Isten emberi testben.
Amikor meglátogatta a Mindenható Isten Ábrahámot harmad magával, nem öltöttek magukra semmiféle emberi testet. Együtt se eszegettek Ábrahámmal és családjával. Be sem léptek Ábrahám otthonába. Nem létezik semmiféle átjárás a földből való test és az isten szellem teste között azon kívül,hogy az Istenek Istene az emberiség történelmének néhány éves szakaszában egy időre, amíg a Földi szolgálatát végezte beköltözött az ember Jézus testébe, amiről maga az Úr Jézus számolt be a tanítványainak. Ezen kívül sehol sem számolt be az Istenek Istene arról, hogy más ember testének a formájában lakozott volna.
Salamon egyértelműen kifejezte az Istenek Istenéhez intézett imájában, hogy a Ház,amelyet épített neki, nem képes őt befogadni. Ezért nem ment be se Ábrahám sátorába, de a Szövetség Sátorba sem, amikor Mózes védelmében megdorgálta Áront és Miriámot, hanem megállt a Sátor nyílásánál.
4. Mózes 12:5 Akkor leszálla az Úr felhőnek oszlopában, és megálla a sátornak nyílásánál; és szólítá Áront és Miriámot, és kimenének mindketten.
1. Mózes 18:1 Megjelenék pedig őnéki az Úr a Mamré tölgyesében, és ő ül vala a sátor ajtajában, a hő napon. 2 És felemelé az ő szemeit, és látá, hogy ímé három férfiú áll őelőtte. És látván, eléjük siete a sátor ajtajából, és földig meghajtá magát. 3 És monda: Jó Uram, ha kedves vagyok előtted, kérlek, ne kerüld el a te szolgádat. 4 Hadd hozzanak, kérlek, egy kevés vizet, és mossátok meg a ti lábaitokat, és dőljetek le a fa alatt. 5 Én pedig hozok egy falat kenyeret, hogy erősítsétek meg a ti szíveteket, azután menjetek tovább, mert azért tértetek be a ti szolgátokhoz. Ésmondának: Cselekedjél, amint szóltál. 6 És besiete Ábrahám a sátorba Sárához, és monda: Siess, gyúrj meg három mérték lisztlángot, és csinálj pogácsát. 7 A baromhoz is elfuta Ábrahám, és hoza egy zsenge, kövér borjút, és adá a szolgának, az pedig siete azt elkészíteni. 8 És vett vajat és tejet, és a borjút, melyet elkészített, és eléjük tette és mellettük áll vala a fa alatt, azok pedig ettek.
Az Istenek Istenének a szellemteste nagyságáról Mózes bászámolójából lehet információhoz jutni.
Amikor Mózes kérésére bemutatta Mózesnek az Ő Dicsőségét, azaz Orcájának Anygalát, az Istenek Istene Mózest egy szikla hasadékába állította, majd a kezével betakarta Mózest.
2. Mózes 33:21 És monda az Úr: Ímé, van hely énnálam; állj a kősziklára. 22 És mikor átmegy előtted az én dicsőségem, a kőszikla hasadékába állítlak téged, és kezemmel betakarlak téged, míg átvonulok.
A Szövetség Sátorában, majd a Salamon által épített házban, az Istenek Istene nem személyesen volt jelen, hanem az Ő Dicsősége jelent ott meg, akibe az Ő Úr nevét helyezte. Így az Istenek Istenének a neve volt jelen, az Ő Dicsőségének a képviseletében. Ezért is nevezte az Istenek Istene a házat, az Ő neve házának.
1. Királyok 8:
10 Mikor pedig kijöttek a papok a szenthelyből, köd tölté be az Úrnak házát, 11 Úgy, hogy meg sem állhattak a papok az ő szolgálatukban a köd miatt, mert az Úr Dicsősége töltötte be az Úrnak házát. 12 Akkor monda Salamon: Az Úr mondotta, hogy Ő lakoznék ködben. 13 Építve építettem házat néked lakásul; helyet, ahol örökké lakjál. 14 Azután megfordult a király, és megáldá Izrael egész gyülekezetét és az Izrael egész gyülekezete felállott. 15 És monda: Áldott legyen az Úr, Izraelnek Istene, aki szólott az Ő szája által Dávidnak, az én atyámnak; és azt az Ő hatalmasságával beteljesítette, mondván
16 Attól a naptól fogva, amelyen kihoztam az én népemet, az Izraelt Egyiptomból, soha nem választottam egyetlen várost sem az Izrael minden nemzetségei közül, hogy ott nékem házat építenének, amelyben lenne az én nevem; ha nemcsak Dávidot választottam, hogy ő legyen az én népem, Izrael felett. 17 És ámbár az én atyám, Dávid már elvégezte, hogy ő épít házat az Úrnak, Izrael Istene nevének; 18 De az Úr azt mondá Dávidnak, az én atyámnak: Azt, hogy arra gondoltál, hogy az én nevemnek házat építs, jól cselekedted, hogy szívedben ezt végezted; 19 Mégis nem te építesz házat nékem, hanem a te fiad, aki a te ágyékodból származik, ő épít házat az én nevemnek. 20 És beteljesíté az Úr az Ő beszédét, amelyet szólott; mert felkelék az én atyám, Dávid helyett, és ülék az Izrael királyiszékébe, amiképpen megmondotta az Úr, és megépítém a házat az Úr, Izrael Istene nevének.
Ezért nem lehet a római császárok által kiképzelgett istenmodellt életre kelteni, mert habár az Isten modellnek az Atya, Fiú és a Szent Szellem neveket adták, dicsőségükben, hatalmukban különböznek egymástól. Nem beszélve arról, hogy az Úr Jézus nem Istenből lett Isten, hanem Ábrahám magvából lett ember, és ezen még az sem változtat, hogy a Messiás Jézus szellemét, Teremtő Isten még Ádám gyermekeinek megszületése előtt megformálta és magánál őrizte az Égben, hogy azt a megszületendő hústest fogantatása pillanatában abba belehelyezze.
Zsid. 2:
14 Mivel tehát a gyermekek testből és vérből valók, Ő is hasonlatosképpen részese lett azoknak, hogy a halál által megsemmisítse azt, akinek hatalma volt a halálon, tudniillik az ördögöt, 15 És megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt teljes életükben rabok voltak.
16 Mert nyilván nem angyalok formáját öltötte magára, hanem az Ábrahám magváét. 17 Annakokáért mindenestől fogva hasonlatosnak kellett lennie az atyafiakhoz, hogy könyörülő és hű főpap lehessen az Isten előtt való dolgokban, hogy engesztelést szerezzen a nép bűneiért. 18 Mivel Ő maga is megkísértetett a szenvedésekkel, segíthet azokon, akik megkísértetnek.
A megváltáshoz, emberi lélekre volt szükség mivel ember vétkezett, olyan lélekre, amely szintén megkiséretett.
Soha nem volt sem az Úr Jézus, sem az Istene és Atyja, sem a Szent Szellem, de még az Úr Jézus Istenének Atyja sem része a római császárok által kiképzelgett istenmodellnek.
Aki ezt másként állítja, az még mindig az Ördög gyermeke, akinek megtérésre van szüksége.
1. Kor. 15:. 47 Az első ember földből való, földi; a második ember, az Úr, a mennyből való.
Ap. Csel. 4:12 És nincs senki másban üdvösség; mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.
János 10: 15. mint ahogy ismer engem az Atya és én is ismerem az Atyát, és én lelkemet adom oda a juhokért.
János 4:24 Az Isten szellem: és akik Őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják.
Lukács 24: 39 Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a szellemnek nincs húsa és csontja, amint látjátok, hogy nekem van! 40 És ezeket mondván, megmutatta nékik kezeit és lábait.