vámmentesss Creative Commons License 2026.07.02 0 0 38429

“A Szentírás ezt nem igazolja.

Addig, amig az ember meg nem bánja, sőt el nem hagyja összes bűneit, addig a Szent Szellem meg nem szenteli azt. A megegigazítás folyamatát, amit a Szent Szellem végez, el kell választani az Újjászületés ami a Szent Szellem tanító, megigazító munkájának a végkifeljelete és nem a kezdete.“

—————————————————————————

Szia,

Én tartalmilag más jelenségről írtam Jakab és Jézusnak a Jelenések könyve elején lévő intései alapján, arról, amikor a jó kezdet, akár teljes szívből jövő megtérés és az ahhoz illő gyümölcsök megtermése után visszaesés történik a hívők életében, és kétszívű (Jakab 1.8;4.8.), sántikáló hívőkké válnak.

Mindez egy teljesen tökéletes indulás, akár éveken át az Úrral való járás után is megtörténhet, ahogyan Pál írja:

Galata levél 3:3
Ennyire esztelenek vagytok? amit Szellemben kezdtetek el, most testben fejeznétek be?

Én erről a jelenségről írtam, a szellemben járás időszaka után a testi/lelki szintre való visszasüllyedés átmeneti, kétszívű időszakáról, amit sajnos nagyonis igazol a Szentírás is, mind Jakabnál, mind Pál intései alapján, mind Jézusnak a Jelenések elején gyülekezeteknek írt feddései miatt szintén.

Hidd el, Isten is, és én magam is annak örülnénk, ha nem kellett volna ilyesmikről is írni az Igében, és nekünk a jelenben is szólnunk erről a jelenben is Krisztus testén belül nagyonis létező jelenségről.

Előzmény: leslie o7 (38426)