leslie o7 Creative Commons License 2026.07.01 0 0 207287

A 3Mózes 26,1 felsorolása nem úgy működik, hogy van egy kategória: „bálvány”, aztán van három másik, ettől teljesen független, semleges kategória: „faragott kép”, „oszlop”, „kőszobor”, és Isten mindegyik előtt minden elképzelhető tiszteleti gesztust tilt."

DE, a felsorolásból pontosan az derül ki, hogy a bálványon kivül egyéb képmások, sőt oszlopok előtt is megtiltotta Mózes Istene a meghajlást. Hacsak bálványról akart volna beszélni, akkor csak arról beszélt volna.

Hogy a 3. Mózes 26 1-ben feljegyzett Szava szerint.

Mellesleg a 2. Mózes 20. fejezetében is egyértelművé tette, hogy bármilyen képmást akár égiekről, akár földiekről készültek azok tilos meghajolni(proszküneo), és tilos azoknak szolgálni(latreuo)

3. Mózes 26:3. Mózes 26:1 Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok(proszküneo) előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

2. Mózes 20: 4 Ne készíts magadnak faragott képet, és semmiféle képmást arról, ami fenn van az égen, vagy lenn a földön, vagy a föld alatt, a vizekben! 

5 Ne hajolj meg előttük(proszküneo), és ne szolgáld(latreuó) őket, mert én, az Úr, a te Istened erős és féltékeny vagyok, és az atyák vétkét megtorlom gyermekeiken, és azok harmadik és negyedik nemzedékén, akik gyűlölnek engem!

Rómaiakhoz 1:. 21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették Őt, sem néki hálákat nem adtak, hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívük megsötétedett. 22 Magukat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek; 23 És az korszakok Istenének  dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszómászó állatoknak képmásával. 

A Róma főpapja által vezetett egyház a római császárok akaratából létrehozta Sátán egmberiséget megnyomorító, ember gyilkos egyházát  és amelyben a képek szobrok, tárgyak tiszteletét  és az azoknak való szolgálatot birodalmi szinten kiterjesztette, ezzel is igazolva, hogy szembefordult Mózes Istenével,és szándékosan oléyan képel szobrok tárgyak sorozatgyártásába kezdett,amelyek előtt meghajolt,leborult, amelyekhez könyörgött , amelyeknek áldozott, miután a démonok asztalára helyzte  el azokat.

Előzmény: Józsikácska-3 (207286)