Nem, nem „végre jöttem rá” arra, amit te szeretnél. Nem arról van szó, hogy a szöveg szerint „bálvány előtt sem, egyéb képmás előtt sem” szabad meghajolni, mintha a bálvány, a faragott kép, az oszlop és a kőszobor négy teljesen külön vallási kategória volna, amelyek közül az első bálvány, a többi pedig ártatlan képmás, de mégis tilos."
Az Istenek Istene nem véletlenül választotta külön a bálványféle képmásokat, a többi képmásoktól.
Ha csak a nem Izraelita nemzetek bálványai előtt tiltotta volna meg a meghajlást, vagy azok tiszteletét, szolgálatát, akkor Izrael fiai azt gondolhatták volna, hogy másmilyen képmásoka szobrok, tárgyak előtt nem tilos meghajlani, azokhoz fohászkodni.
Ezért tételesen felsorolta, hogy minden más képmás illetve ábrázolás előtt is tilos meghajolni, azoknak szolgálni.
Akkor lenne igaza a Róma Főpapja által vezetett egyház tévtanítóinak, ha a parancs egyedül a bálványfélék ábrája előtt tiltotta volna a meghajlást.
Pál apostol a Rómaiakhoz írt levelének mindjárt az első fejezetében foglalkozik ezzel a problémával.
Rómaiakhoz 1:. 21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették Őt, sem néki hálákat nem adtak, hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívük megsötétedett. 22 Magukat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek; 23 És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszómászó állatoknak képmásával.
A Róma Főappja által vezetett egyház mindenkori főpapjai és tanítói ezzel szemben azt állítják, hogy
Izrael Istene csak a bálványok, készítését és az azok előtti meghajlást tiltotta meg. Ez egyszerűen nem igaz. Embereket ábrázoló képmásokat is tilos meghajolva, leborulva tisztelni(proszküneo), azoknak könyörgés vagy más cselekmény által szolgálni(latreuo)
Ellenben a Róma Főpapja által vezetett egyházban a bálványisten ábrázolása és bálványisten imádása
jelentette a fő profilt. Ki ne ismerné a Róma mindenkori főpapjai által készítetett háromarcú bálványisten kultuszának korszakos történelmét?
Amikor Izrael Istene külön választotta a bálványt és a többi képmást a parancsolatban, azt nem véletlenül tette. Előre jelezte,hogy a bálványféléken kívül,minden más ábrázolás - beleértve az emberábrázolást - arra a célra való készítése, hogy majd emghajoljanak előtte - tilos.
3. Mózes 26:1 Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.
Pál apostol ezt a rómaiakhoz írott levelében egyértelművé tette.
Több magát kereszténynek nevező él ma a világban, akik számára az Isten eme parancsa egyértelmű.
Csak a Róma Főpapja által vezetett egyház mindenkori főpapjai és teológusai ragaszkodtak kezdettől fogva a képek, szobrok, tárgyak tiszteletéhez, és a háromarcú bálványisten ábrázolásához.
Nem is értem, hogy miért próbálsz ebben a topikban a képek és szobrok tiszteletére, szolgálatára
bűntársakat toborozni, amikor jehova tanúi elítélik egyházad képtiszteletét és szolgálatát ,sőt a három az egyben istenmodellt is?