Szia Di Stefano! 😀
Nagyon örülök annak, hogy ismét bejelentkeztél a fórumra íróként is, s nem csak olvasóként! 👍 Amikor 3 hónapja utána néztem a fórumon, hogy miért nem írtak hosszú éveken át itt az emberek az egyik olyan igehelyről, az Ezékiel 37.1-10-ről, amelyik Isten szellemének az egyedül valódi életet adni képes munkálkodásáról szól, akkor láttam, hogy erről Te írtál itt anno Ilang-ilangnak, de az is már sok éve volt.
Az általad itt elém adott írásaidat majd elolvasom, és véleményezem, de jelzem, hogy én már írtam a JT topikban ezzel a témával kapcsolatosan 1 évvel ezelőtt egy vázlatos véleményt, amiből nem lett hosszabb beszélgetés, mert én is jeleztem azt ezen írásom előtt is, hogy nálunk a HGy-ban ez nem-, vagy inkább úgy mondom, hogy másként “téma”, mert mi alapjaiban más irányból közelítjük meg ezt a témát, kb így:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=169779087&t=9003631
Aztán tovább léptünk ezen írásomon hamar, mert számomra sem központi ez a téma, egyáltalán nem zavar az, ha nem úgy látja ezt valaki a jelenben, mint én, vagy a gyülekezetem. Az ellenvélemények matti máglyákra küldés nem a mi asztalunk, mert csak a bűnt gyűlöljük, és nem tartjuk azt bűnnek, ha valaki számára Jézus nem számít Istennek, vagy szerintük (minimum) három Isten létezik.
Aztán Lacival beszélgettünk még erről a JT topikban ősszel, azaz szóltam én ehhez még néhányszor, de ügyelve arra, hogy mindezt a saját szintemen csak szűken tegyem, mert csak ismételni tudom magamat az ok kapcsán, számomra sem és a HGy számára sem fontos téma a jelenben ez, és az e témák kapcsán tapasztalható, a miénktől elérő nézetek sem, mert ennél sokkal jelentősebb, alap dolgokban vannak tévelygésben egyes felekezetek, pl. “a szellem és/vagy lélek a helyes megnevezés,“, “létezik-e szellem, s nem csak lélek, vagy max szellemi lélek”, Isten az szellem, vagy lélek a János 4.24-ben“, stb…
Na az ezekre adott helytelen válaszokkal van igazán nagy gond a jelenben is, sőt, immár kb. 1700 éve.
Szóval olvasd el majd a fenti linken található 1 évvel ezelőtti írásomat, és majd elolvasom én is azokat, amiket elém tettél!
Üdv,
Zé, a hangya… 😀