Prelleg
2026.06.28
|
|
0 0
26955
|
Nem egészen. Az 1828-as összeírás óta lehetett sejteni, hogy a hibásan beolvasott neveket nem javítják ki. Azt az adatbázist jóval kevesebben használják, gondolj bele, ha már a 19 vármegye lesz fenn, napi hány javítani valót küldenének be az emberek. A levéltárosok nem unatkoznának. Én azért a program által be nem olvasott nevekre kérdeztem rá, ilyen is előfordul, ritkábban, de arra is nemleges válasz jött. A letakarásoknál, mint írtam, vállalnak javítást, és sokkal használhatóbb az adatbázis, mint volt, de az "Állami anyakönyvek" adatbázisnál is. A másik szerintem értelmét is vesztette, azzal, hogy a véleményeket figyelembe vették. Amit sajnálok, és szerintem megoldható lenne, az utólagos bejegyzések kitakarása. Ritkán fordul elő, hogy az anyakönyvvezető javít az utólagos bejegyzésben, inkább csak későbbi eseményt rögzít.. Pl.: Az egyik rokonomnál a férje saját gyermeke halálánál a rokonomat jelölte meg anyaként, majd odaírták megjegyzésként, hogy az előző, azóta már elhunyt felesége az anya. Azt még el kell ismernem, hogy az 1828-as összeírás tapasztalatai alapján egy sokkal használhatatlanabb anyakönyvi adatbázist vártam. |
Előzmény: rferi (26954)
|
|