Azzal ugyanis, hogy Abdiás posztjára rávágtad, hogy "ez egy logikus számítás",
———————————————————————————-
Írtam neked arról a másik topikban, hogy ami logikusnak minősíthető, az nem jelenti azt, hogy az azonos az Igazsággal, mert az Igazság az szubjektiv, lévén egy szubjektummak, Isten személyének és valóságának a része.
Ezek szerint Te ezt a különbséget eddig még mindig nem érted.
Direkt neveztem csupán ”logikusnak”, és nem igaznak.
Sejtettem, hogy még mindig nem érted, nem érzed a kettő között a különbséget.
Tehát ezek alapján Isten tudja az igazságot arról, hogy pontosan melyik évben halt meg Jézus a kereszten, minden más csak logikai következtetés erről, lévén nem lett a pontos dátum egyértelműen lejegyezve, mert a Jézus kortárs római történetírásánál nem érte el az ingerküszöböt egy újabb, számukra teljesen zavaros zsidó hitszónok halála.
Na emiatt nem nincsenek a Gamáliel által az Apcsel 5.34-38-ban megnevezett Theudásról vagy épp Galileus Júdásról sem érdemi történetírói feljegyzések, mert ami a zsidók belügye volt, de nem hatott ki Róma ügyeire, azokkal a kor történetírói nem foglalkoztak.
Csak i.sz.64-ben érte el Róma ingerküszöbét Nérónak a keresztényekre kimondott hamis vádja és őrjöngése miatt a keresztények jelenléte a birodalmon belül, azaz kb 30 évvel Jézus halála után.
Isten direkt rendezte ezt így, Jézusnak a születési pontos időpontját sem ismerjük, és csak logikai következtetések alapján tudjuk a halálának a pontos évét meghatározni, mert nem maradt fenn egyikről sem hitelesnek mondható feljegyzés, ami dátumot is tartalmazna.
Ahogy írtam Neked a másik topikban, a logika pedig nem azonos az Igazsággal.
Abdiás levezetése tehát logikus, de nem tudható, hogy igaz-e?
Érted, érzed már a különbséget, és azt, hogy miért csupan logikusnak neveztem Abdiás levezetését?
Ha nem AI-ként olvasod el ezt az írásomat, akkor talán megérted… És talán meg is érzed azt, amiről írok…