vámmentesss Creative Commons License 2026.06.26 0 0 294635

Nem állítottam, hogy ezt Te írtad volna, nem a Te szavaidként írtam le ezt, mert a 294625-s írásomban nem idézgettem külön semmit Tőled, hanem a gondolataidra reagáltam.

Itt arra a gondolatodra, hogy Te azt állítod tévesen a HGy és az én véleményem kapcsán, hogy a 3. templomról azt állítjuk, hogy azért épül fel, ha felépül, mert Isten rendelte azt az utolsó 7 évre a zsidóktól ismét, azaz Isten lenne a megrendelője annak az épületnek, holott nem állítottunk ilyet.

Isten szimpla tényként közli pl. a Jel. 11 elején, hogy ott fog állni ismét egy zsidó templom az utolsó 7 évben, amiben ismét lesz oltár, azaz áldozat, és imádkoznak majd benne emberek.

Ez egy sima közlés erről Istentől, nem mondta sem Isten ezzel azt, sem a HGy, vagy én, hogy a megrendelője ennek az épületnek Isten lenne.

Ezen felül azt állítottam, hogy ha ennek a templomnak a felépítésére lehetőségük lesz az ottani feszült helyzetet legalább annyira feloldva, hogy ezt az építkezést megtehessék a zsidó hitűek, akkor ezt Ők meg fogják tenni és Isten ezt engedni fogja, nem fog beleszólni, hiszen sok más, Őrá hamisan hivatkozó emberi akarat által emelt, és Isten szent templomának, szent helyének nevezett épület megépítését elnézte már az elmúlt évezredekben.

Isten itt is így fog eljárni, nem fogja megakadályozni a zsidók ismételt templom építését, ha nekikezdenek.

De Te azt mondod tévesen, hogy Isten nem fogja engedni a zsidóknak 3. templom felépítését, azt természetfeletti szinten akadályozza, vagy akadályozni fogja.

Nem, nem fogja megakadályozni, ahogyan más, hasonló, az Ő nevére hamisan hivatkozó templomok építését sem akadályozta meg eddig.

Előzmény: bethsabé (294633)