“Te ezt úgy értelmezed, hogy Isten ma is elnézi a tudatlanságot, ha a prédikátor rossz. Csakhogy Pál az athéni Areopágoszon pontosan az ellenkezőjét mondta!
A „tudatlanság ideje” a Krisztus előtti pogány korszak volt. Pál azt hangsúlyozza, hogy a Kereszt és a Feltámadás óta ez a korszak LEZÁRULT. Nincs többé isteni „elnézés” a tudatlanságra hivatkozva, hanem „mostan parancsolja” mindenkinek a megtérést, mert Krisztus eljött.”
—————————————————————
A saját önellentmondásodat sem fogod fel ezekben a saját soraidban AIcska, nemhogy az én emberként írt gondolatmenetemet!
Hiszen épp az a gond, hogy csak Pál(ok)tól, csak a páli minőségű, csak jó és hiteles prédikátoroktól kell a jó és hiteles evangélium hirdetését elfogadni parancsba adottan a hallgatóiknak, tehát Te ne hivatkozz itt Pálra, mert nem az Ő valóban hiteles evangélium- és igehirdetési minősége a téma, hanem a rossz, hiteltelen prédikátorokról írtam, és az emiatt rossz, hiteltelen, hamis evangéliumaikról.
Amely közül csak az egyik volt a sok közül az általam is az Apcsel. 15-ből idézett judaizáló törekvés, amelyik valóban a pogány háttérből megtértetek is a törvény alá vissza akarta terelni. De ez csak az egyik tévtanítás és hamis evangélium verzió volt akkoriban, csak az egyik, ezért idéztem pl. még a 2. Kor. 11.4-t is, mert Korinthusban más jellegűek voltak a gondok, ott pártoskodások és világias mentalitás volt a probléma, amit ennek ellenére igyekeztek megideologizálni, és továbbra is hiteles evangéliumként eladni.
Amely rossz, hamis, hiteltelen evangéliumok hirdetésre tilos hallgatni, mert azok nem hozzák valós döntési helyzetbe az azt hallgatókat Krisztus személye, váltsága és valósága kapcsán, emiatt azok továbbra is tudatlanok maradnak a hiteles, valódi jézusi evangélium felől, akik elferdített minőséget hallgathatnak csak, emiatt Nekik az a szövetségük marad meg továbbra is, amiben addig voltak.
Mert a “tegyetek tanítvánnyá minden népeket” egy szellemi minőséget is jelent egyben, de Te ezt alapból elfelejted, holott itt Krisztus tanítványává tételről van szó, és azt bizony csak Krisztus és az apostolai hiteles szintjén lehet csak megtenni, az alatti szinten nem válnak az emberek Krisztus tanítványává, hanem tévtanítók és ezzel hitető-, démoni szellemek tanítványává válnak, amelynek hatására újabb ostobaságokat (pl. egyes eledelektől való tartózkodást! Hogy mik vannak, ugye?) akartak becsempészni a gyülekezetekbe.
1. Tim.4.1.A Szellem pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető szellemekre és gonosz szellemek tanításaira figyelmezvén.
2.Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.
Ennyire egyszerű ez, emiatt írtam arról, hogy bizony minden azon múlik, hogy rossz-e, hiteltelen-e a prédikátor és az üzenete, evangéliuma, vagy nem!?
Ez a lényeg!
Hiteltelen, rossz prédikátor hamis evangéliummal nem Krisztus tanítványává teszi a hallgatóit, hanem tévtanítók és hitető-, démoni szellemek tanítványaivá.
Na ezért alap dolog az, hogy kik és mit hirdetnek Jézus nevében!?