vámmentesss Creative Commons License 2026.06.24 -1 0 294604

A Hit Gyülekezetében a hivatalos verzió szerint a vezetés Isten szolgája. A valóságban a karizmatikus struktúra egy abszolút, megkérdőjelezhetetlen piramist hoz létre. A vezető szava szent, gyülekezetben a kritika lázadásnak minősül. Nekem viszont nem szent a vezetőd szava.

—————————————————————

Ez egyáltalán nem így van nálunk, nincs megkérdőjelezhetetlen piramis, és a vezető szava nem szent, és senki sem kérte azt emiatt Tőled sem, hogy szent legyen számodra NS szava, én sem kértem ezt itt Tőled sohasem és más HGy-s sem kérted ezt Tőled sohasem.

A HGy vezetőinek a véleménye az Ő véleményük, és bízunk abban, hogy Isten szól rajtuk keresztül, és emiatt folyamatosan figyeljük e beszédük során elhangzottakat és csak akkor fogadjuk el és csak azt, ami számunkra elfogadható abból, hiszen a tanítók, elöljárók a mi jobbításunkra rendeltettek, de csak így, teljes figyelemmel szabad hallgatni Őket és nem kritikátlanul lenyelni minden beszédüket (Zsid. 13.7.).

Nálunk ezt tanítják erről, mert az Ige ezt tanítja a tanítókról, elöljárókról., hiszen:

Efézus 4.11.És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:

12.A szentek tökéletesbbítése céljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére:

13.Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére:

Nem bonyolult ez, hallgatás, aktív figyelés és a hallottak érdemi elemzése magunkban, hogy mindenkinek jó lelkiismerete maradjon meg, így, csakis így engedelmeskedve az elöljáróinknak.

Zsid. 13.17.Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ.

18.Imádkozzatok érettünk. Mert úgy vagyunk meggyőződve, hogy jó lelkiismeretünk van, igyekezvén mindenekben tisztességesen forgolódni.

Aki pedig mégis nagyon megbotránkozik az elöljárói tanításában, és azok nem hajlanak a feddésére, annak el kell hagynia azt a közösséget, akár a HGy-t is, és találjon magának olyan közösséget, ahol jól érzi magát.

A HGy-ban a tanítás összhangban van az Igével látásom szerint, én emiatt vagyok a tagja 37 éve, de aki szerint ez nagyon nem így van, az menjen el a közösségünkből.

Előzmény: bethsabé (294597)