Visszatekertem a topikot es erre bukkantam amit valaki ujra belinkelt.
ez a forrasa:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=124466804&t=9103733
Az a baj,hogy a vamentesnek hiaba irsz barmit mert gogos makacs kepmutato es rosszindulatu tag.
Mondtak a kiugrottak,hogy a hitgyulekteseknek allando tanitasi kenyszeruk van, mert azt hiszik hogy a SzL altal. mondjak a szoveguket.
Egyszerubb lesatanozni valakit mint a kritikat ertelmezni es atgondolni,es talan megfogadni.
Így a kor bezarult,nehez a kiugras a hitgyulekte rendszerebol de nem lehetetlen.
Sziasztok
Olvasom egy ideje ezt a topikot és kavarognak bennem a gondolatok, érzések.
Régi hites vagyok, voltam már csak és eléggé megrázó szembesülni dolgokkal.
Megnéztem a Nemcsak Norisz (149769) által feltett kundalinis videót is és tényleg így vannak a dolgok a hgyben is.
Első olvasatra Alteus írása durvának tűnt, de aztán be kellett látnom, igaza van: tényleg nehéz lejönni a „szerről” és nehéz tudomásul venni, hogy az bizony más szellem és nem Istené.
Van különbség a kettő között, mégpedig óriási!
Isten Szelleme a szellemünket érinti meg, a gondolkodásunkat változtatja meg, mégpedig az Igéjén keresztül, azzal együttműködve, és közben lehetnek fizikai érzetek, de nem szükséges velejárók.
Gyümölcsei vannak, a Galata 5-ben leírtak, de ezek jobbára később látszanak meg.
Azonnali gyümölcse a nyugalom, környezettől függetlenül és egy elhatározás, hogy még jobban akarok engedelmeskedni Istennek, Szavának, közelebb akarok kerülni Hozzá.
Imádkozik az ember, „párbeszédet” folytat az Atyával és vezetése szerint éli életét.
A másik szellemnek semmi köze az Igéhez, értelemhez, józansághoz, az a testet és lelket érinti meg és szolgálja ki.
Én is töltekeztem be ezzel a szellemmel, sajnos, és amikor vége lett, zavarban voltam, nem tudtam, mit tegyek, vártam valami folytatást, de nem volt, csak üresség.
Fel lehetett gerjeszteni újra az érzéseket, de egyre halványultak, és megint menni kellett gyülibe ahhoz, hogy vehesse az ember.
Isten Szellemével való kapcsolathoz nincs szükség gyülire, más ember közvetítésére.
Ha imádkozó, világtól elválasztott életet élünk: mintha nem e világban élnénk, tanulmányozva a Bibliát, akkor Isten Szelleme velünk van, tanít, vezet, védelmez, örömöt ad, békességet, és sosem éktelen, nem vetkőztet ki magunkból, nem visz le „kutyába”, nem aláz meg.
Mindig lehet tudni, mi miért van, mit akar tőlünk, mit kell tennünk és hogyan, együttműködve, nem pedig szinte megerőszakolva személyiségünket.
Van folytatás az érintés után: jobban értjük az Igét, és ami a legfontosabb, megismerjük Urunkat egyre jobban és Ő is megismer minket.
Tényleg hasonlít a narkóhoz és hatásához az idegen szellem vétele.
Elsőre nem írok többet, de szeretnék egy-két tapasztalatomat és menetközben felmerült meglátásomat megosztani, ha érdekel benneteket.