vámmentesss Creative Commons License 2026.06.23 0 0 294574

Neked az igazság kényszeres bizonygatása, a hetekkel ezelőtti sorszámok listázása, a dátumok statisztikázása és a törvénykező viták sokkal fontosabbak, mint az Isten szelleme általi megelevenedés. A szellemi ember szabad, és nem engedi magát a testi emberek által felállított bürokratikus szabályok közé szorítani.

Te a saját magad által gyártott elvárásokkal akarsz számonkérni, de én nem tartozom neked számadással, mert az Újszövetség kegyelmében éleknem pedig a betű rabságában.”

————————————————————————————

Mindenkinek “számadással tartozol” egy nyílt fórumon, ha tényszerűen, hsz-okban leírt adatokkal, konkrétumokkal bizonyítható, hogy hamis vádakat fogalmaztál meg valakivel kapcsolatban, jelen esetben a személyem kapcsán.

Jézus minden állítását tényekkel bizonyította, sohasem beszélt a levegőbe, csak és kizárólag akkor nem válaszolt mindem kérdésre, amikor a prófécia azt előre jelezte a halála előtti órákban.

De addig a bizonyságtevés marad a hívőknek, és ez nem a betű rabsága, hanem az Isten leírt és a szívünkbe beírt beszédének együttese alapján való szolgálat mások felé, a leirt és a szívünkbe beírt beszéd el nem hagyásával.

2. Péter 3.2.Hogy megemlékezzetek a szent prófétáktól ezelőtt mondott beszédekről, és az Úrnak és Megtartónak általunk, az apostolok által közölt parancsolatjáról.

Ezek az eléd adott beszédek nem a “betű rabsága”, hanem Isten beszéde, ami élő és ható, és képes az emberek szívében változásokat elő idézni kétélű fegyverként.

Használd nyugodtan a leírt beszédeket minden formában, mert azokon alapul a kommunikáció, és ha egy nyílt fórumon Te magad is élsz a beszéded leírásának lehetőségével, akkor az arra kapott válaszokat becsülettel válaszold meg, ahogyan beszéd szintjén is ugyanez zajlik.

A bizonyságtevés így zajlik, interaktív módon, Jézus és a követői nem bújtak el az érdemi beszélgetések, viták elől, az apostoli leveleket akár több gyülekezetben is felolvastatni rendelték az apostolok, és nem nevezték ezt a “betű fogságának“.

Itt van előtted Isten beszéde általam is, tessék, fogadd meg Isten intését:

Jób könyve 33:5
Ha tudsz, cáfolj meg; készülj fel ellenem és állj 

A leírt beszédeid alaptalan vádaskodások maradnak, ha tételesen kiderül, hogy hamis állításokat fogalmaztál meg a vitapartnered személye kapcsán. 

Én tételesen utánanéztem a személyem kapcsán tett 4 állításodnak 294570-s írásomban, és kiderült tényszerűen, hogy az abban foglaltak egytől egyig bizonyítottan hamis állítások. Mivel ez kiderült, erre csak egy normális válasz létezik egy nyílt fórumon, mégpedig az, hogy

“elnézést kérek vámmentes, igazad van, hamis állításokat tettem a 294536-s írásomban.” 

Minden más válasz, “betűk rabsága” tartalmú igék emlegetése nevetséges egy nyílt fórumon. 

Előzmény: bethsabé (294572)