vámmentesss Creative Commons License 2026.06.22 0 0 294560

Az Újszövetségben egyetlen egyházvezetőnek sincs joga ószövetségi törvényekkel adóztatni a nyájat,

————————————————————————

Teljesen igazad van, az Izraelnek adatott mózesi “ószövetségi törvényekkel egyetlen egyházvezetőnek sincs joga adóztatni a nyájat”, soha nem írtam ezzel szemben én sem semmit, és a HGy sem mondott sohasem ezzel szemben semmit!

Emiatt nálunk ha ad valaki gyűjtéskor pénzt, akkor azt csak saját szabad akarata alapján, amilyen szinten eltökélte azt a szívében, jókedvből és nem szomorúságból, vagy kénytelenségből adakozik.

II. Korintus levél 9:7
Kiki amint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.

Akiben ez nincs meg, annak kifejezetten tiltja Isten és emiatt mi is a 2. Kor. 9.7 alapján azt, hogy bármennyit is adakozzon.

——————————-

…te a hívők jövedelmének a felét meg a harmadát szerezteted meg szellemi manipulációval,

———————————

Egy szóval nem írtam “megszereztetésről” hiszen az egyén szabad döntése van előírva a 2. Kor. 9.7-ben, az, hogy ha valaki “eltökélt a szívében” egy bizonyos szintű adakozást, akkor azt megengedjük Neki, hiszen Jézus sem rohant oda az egész vagyonát beadakozó szegény özvegyasszonyhoz, hogy ne tegye meg azt, amit “eltökélt a szívében”.

Ha Jézus ezt megengedte, akkor mi is megengedjük az embere szívében eltökélt összeg átadását, mert Jézus példája a mérvadó számunkra.

Mert ilyen erővel szerinted Jézus megszereztette a szegény özvegyasszony egész vagyonát, mert nem akadályozta meg annak beadakozását.

Lassan talán rájössz, hogy mi a szitu erről Jézusnál is, és az újszövetség egészében egészen a Zsidó. 13.16-ig:

16.A jótékonyságról pedig és az adakozásról el ne felejtkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.

Szóval a szabad akaratból jókedvből való adakozásban Isten szó szerint gyönyörködik. Na emiatt nem lépett közbe akkor és ott Jézus.

Előzmény: bethsabé (294542)