leslie o7 Creative Commons License 2026.06.22 -1 0 7237

4 Ezra 14.

[1] A harmadik napon, mikor egy tölgyfa alatt üldögéltem, íme egy hang hallatszott a velem szemközti bokorból, és így szólt: „Ezsdrás, Ezsdrás."

[2] És válaszoltam: „Itt vagyok, Uram", és lábaimra álltam.

[3] Akkor így szólt hozzám: „Megmutattam magamat egy bokorban és beszéltem Mózeshez, amikor az én népem Egyiptom rabságában volt;

[4] És elküldtem őt, és kivezettem népemet Egyiptomból; és felvittem őt a Sinai hegyére, ahol sok napon át velem volt;

[5] És sok csodás dolgot beszéltem neki, és megmutattam neki az idők titkait, és kinyilatkoztattam neki az idők végét. Ezután parancsoltam neki:

[6] ’Ezeket a szavakat nyíltan szólhatod, emezeket azonban tartsd titokban.’

[7] Neked pedig most ezt mondom;

[8] Tedd félre a szívedben a jeleket, melyeket mutattam neked, és az álmokat, amelyeket láttál, és a magyarázatokat, melyeket hallottál;

[9] Mert felvitetsz az emberek közül, és attól fogva az én Fiammal és a hozzád hasonlókkal fogsz élni, amíg eljön az időknek vége.

[10] Mert ez a korszak már túljutott ifjúságán, és az idők elkezdtek megöregedni.

[11] Mert a korszak tizenkét részre lett felosztva, és ebből kilenc már elmúlt,

[12] És a tizediknek is a fele; így tehát még két rész van hátra, a tizedik szakasz második felén kívül.

[13] Ezért most rendezd el házadat, és intsed népedet; vigasztald meg az elgyötörteket közöttük, és tanácsold a bölcseket. És most mondj le a romlandó életről,

[14] És vesd el a halandó szerint való gondolataidat; távolítsd el magadtól az emberi terheket, és szakítsd el magadat a te gyönge természetedtől,

[15] És vesd félre a számodra leginkább fájdalmas gondolatokat, és siess megmenekülni ezektől az időktől.

[16] Mivel az általad eddig látottaknál sokkal rosszabb gonoszságok fognak történni ezek után.

[17] Mert minél gyengébbé válik a világ az öregsége miatt, annál jobban megszaporodik a gonoszság a lakói között.

[18] Mert az igazság egyre inkább eltávolodik, és a hamisság egyre közelebb férkőzik. Mert az a sasmadár, amelyet látomásban láttál, immár készülődik, hogy eljöjjön."