Újra ugyanott vagy: a bálvány fogalmát nem bizonyítod, hanem bemondod"
Nem figyeltél.
A bálvány fogalmát nem én mondtam be, hanem azt az Isten mondta be.
Én az Úr szavát idéztem szóról szóra.
Arról pedig nem tehetek, hogy istentelenséged miatt az Úr elvakított, hogy nem azt látod, amit Istenek Istene leiratott.
Mózes Istene szerint bálvány minden lan képmás, szobor, oszlop vagy egyébb tárgy, amelyet azért készítenek, hogy azok előtt meghajoljanak, illetve azoknak szolgáljanak.
2.Mózes 20: 5. Ne borulj le ilyen képek előtt és ne tiszteld őket, mert én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok. Azoknak a vétkét, akik gyűlölnek engem, megtorlom fiaikon, unokáikon és dédunokáikon.
3. Mózes 26:1 Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.
Csináltattak közel két évezreden keresztül a Róma mindenkori püspökeinek, majd főpapjainak az utasítására képeket, szobrokat , tárgyakat arra a célra, hogy majd meghajoljanak azok előtt, vagy nem?
Ez itt a kérdés Józsikácska-3. Erre kéne becsületesen válaszolni, amire nem vagy képes , mert
hiányzik belőled az igaz Isten és Khrisztosz ismerete, sőt a Szent Szellelmet sem ismered, hisz
egylényegűnek tartod Őt az ember Jézussal, mint aki az ember Jézustól származik.
Ha készítenek készítettek és ma is készítetenek Róma mindenkori főpapjai arra a célra bálványokat, hogy azok előtt az egyház templomaiban, illetve közterületeken meghajoljanak, leboruljanak, illetve azokat csókkal megtiszteljék,akkor bizony bálványokat birtokolnak .
Ez ilyen egyszerű.
Isten tiltó parancs aszerint bármit és bárkit is ábrázoljon egy képmás, előtte meghajolni tilos.
Erre a célra bálványokat készíteni tilos.
Ellenben előírtak Róma Főpapjai olyan liturgiai cselekményeket, amelyek magukba foglalják a bálványimádás cselekményeit is.
Tiszteletadás gesztusai: A hívők gyakran megérintik, megcsókolják a szentek ereklyéit vagy szobrait, meghajlanak előttük, illetve gyertyát gyújtanak a tiszteletükre, ezzel is kifejezve szeretetüket és odaadásukat.A papok a liturgia alatt tömjénezéssel is kifejezik tiszteletüket a képek, szobrok kegytárgyak előtt.Megáldás: A kegytárgyakat (rózsafüzérek, feszületek, érmek) a papok megáldják, amivel a tárgyak szentelt jellegét emelik ki, elkülönítve azokat a hétköznapi használatú eszközöktől.
Éllettelen dolgok előtt Isten megtiltott minden olyan cselekményt, ami az élő Istent illeltve élő embert megillet. Függetlenül attól, hogy a kép valamely istent, embert, állatott vagy szimbólumot ábrázol.
5.Mózes 4:16 Hogy el ne vetemedjetek, és faragott képet, valamely bálványféle alakot ne csináljatok magatoknak férfi vagy asszony képére; 17 Képére valamely baromnak, amely van a földön; képére valamely repdeső madárnak, amely röpköd a levegőben; 18 Képére valamely földön csúszómászó állatnak; képére valamely halnak, amely van a föld alatt lévő vizekben. 19 Se szemeidet fel ne emeld az égre, hogy meglásd a napot, a holdat és a csillagokat, az égnek minden seregét, hogy meg ne tántorodjál, és le ne borulj azok előtt, és ne tiszteld azokat, amelyeket az Úr, a te Istened minden néppel közlött, az egész ég alatt.
Ezen pedig a tágas szófosásban előadott mentegető szöveged semmit nem változtat.
saját lelked érdekében ajánlom a bűnök mentegetése, tagadása helyett a néhai Ferenc pápa
példáját követni:
Égbekiáltó bűnei vannak a Róma Főpapja által vezetett egyháznak, ahogyan azt Ferenc Pápa is elismerte.:
„Bocsánatot kérünk, szégyenkezve” a szexuális abúzusokért, a hatalommal, lelkiismerettel való visszaélésért, a háborúért, a gyarmatosításért és a kizsákmányolásért, a migránsok iránti közönyért, az emberi élet méltóságának hiányzó elismeréséért; a nők elnémításáért, alávetéséért vagy kihasználásáért, különösen a megszentelt életben; a rabok magukra hagyásáért és a halálbüntetésért; a fiataloktól elrabolt reményért és a tanítás embertelen bánásmódra való felhasználásáért; az önteltség hízelkedésének való engedésért; a tekintély hatalommá tételéért. Hét bíboros: Gracias, Czerny, O’Malley, Farrell, López Romero, Fernández, Schönborn bíboros fohászkodott az egyház nevében Isten bocsánatáért az emberek sebei miatt, amelyek továbbra is véreznek, akiknek összetört a bizalmuk. A bíborosok által felolvasott intenciókat Ferenc pápa írta személyesen, mert szükségesnek tartja néven nevezni bűneinket, melyeket hajlamosak vagyunk eltakarni vagy túl szép szavakkal illetni.
Törjük meg a gonoszság láncait
"Ez a gyónás alkalom arra, hogy visszaállítsuk az egyházba vetett bizalmat, amit hibáink és bűneink széttörtek, és elkezdjük begyógyítani a sebeket, melyek ma is véreznek, megszakítva a gonoszság láncait. Ferenc pápa szavait csönd követte, majd mindenki felállt és lehajtotta a fejét. Ekkor a pápa a záró imádsággal újra bocsánatot kért Istentől: „Segíts visszaállítani arcodat, amelyet eltorzítottunk hűtlenségünkkel! Bocsánatot kérünk, szégyenkezve attól, akit megsebeztek bűneink. Mind bocsánatot kérünk, mind bűnösök vagyunk, de mind remélünk a te szeretetben, Uram”.
Ferenc pápa a bűnbánati liturgián: szégyenkezve kérünk bocsánatot bűneinkért - Vatican News
Ferenc pápa bocsánatot kért a nem katolikus egyházak üldözése miatt
Ferenc pápa bocsánatot kért a nem katolikus egyházak üldözése miatt | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál
"Bocsánatot kérek a gonoszságért, amelyet nem kevés katolikus követett el" - mondta az egyházi bentlakásos iskolákban bántalmazott diákoknak és családjaiknak a pápa.
https://hu.euronews.com/2022/07/30/ferenc-papa-bocsanatot-kerek-a-gonoszsagert
Azzal, hogy megpróbálod ezeket a bűnöket meg nem történtekként lelplezni csak a maga lekében teszel kárt, és önmagadat viszed a kárhozatba.