bethsabé Creative Commons License 2026.06.21 0 0 294541

3. János 1.9.Írtam a gyülekezetnek; de Diotrefesz, aki elsőséget kíván közöttük, nem fogad el minket.

10.Ezért, ha odamegyek, felemlítem az ő dolgait, amelyeket cselekszik, gonosz szavakkal csácsogván ellenünk; sőt nem elégedvén meg ezzel, maga sem fogadja be az atyafiakat, és akik ezt akarnák, azokat is akadályozza, és az egyházból kiveti.

---

-Észre sem veszed, hogy ezzel a verssel saját magadra és a felekezeted vezető lelkészére mondod ki a legsúlyosabb ítéletet. Diotrefesz a Szentírásban pontosan az az ember, aki az Újszövetséggel szemben elsőséget kíván magának a nyáj felett, egyeduralmat gyakorol, és kénye-kedve szerint veti ki a hívőket az egyházból.

-

A szellemi embereknek nincs földi vezetőjük, mert maga az Íge kijelentései tanítják.

---

Te egy olyan nevet hozol fel a gyülekezet fenntartására, aki a mai értelemben vett, egyszemélyi parancsnokként működő, teljhatalmú vezető lelkész prototípusa!

János apostol nem a Diotrefesz-féle hierarchikus intézményt akarta megmenteni, hanem pontosan azért ment oda, hogy ezt a leuraló, uralkodó, bábeli struktúrát porrá zúzza az igazság szellemében.

-

Ideje lenne felébredned, és elhagynod az Ószövetségből áthelyezett, piramisszerű papi rendszereket, mert az Újszövetségben Isten és ember között egyetlen Közbenjáró van: Jézus Krisztus.

--

Te a Jelenések könyve 1. rész 11. versétől a 3. részig tartó intésekkel takarózol, de elhallgatod a lényeget: Jézus ott a gyülekezetek angyalaihoz és a teljes közösségekhez beszél, nem pedig egyetlen, leválthatatlan, a pénzek felett egyedül rendelkező földi vezérhez.

--

Nem a gyülekezetek hibái miatt kell kijönni a rendszereidből, hanem azért, mert ti a Krisztus által kettéhasított templomi kárpitot varrjátok vissza nap mint nap, amikor a hívők és Isten közé földi közvetítőket, szellemi monopóliumokat és lévitai tizedszedést állítotok fel rút nyerészkedésből, miközben a Zsidók 7:12 és a Zsidók 7:18 szerint a papság megváltozásával a tized törvénye végleg eltöröltetett, amint írtam, de felsem fogod, mert a testi ember ne értheti meg Isten dolgait.1Kor:2:14

----

Amikor azzal próbálsz személyeskedni, hogy azért nem találok hiteles elöljárót, mert magam vagyok a Diotrefesz, csupán a saját fogságodat vetíted ki rám. Én nem elsőséget kívánok, hanem a csorbítatlan Szentírás talaján állva mutatok rá arra a bábeli és anyagias tévelygésre, amelyben ti éltek.

-

A szellemi ember lakhelye nem a földi hatóságok által bejegyzett, milliárdos ingatlanvagyonnal rendelkező, business-egyházak adminisztrációja, hanem maga a feltámadott Krisztus.

--

Nem én tekintem Babilonnak a gyülekezeteidet a Jelenések 18:4 ellenére, hanem a ti saját, gyalázkodó, "tróger fikanickező" beszéded és az Ige feletti anyagiaskodásotok bizonyítja be feketén és fehéren, hogy e világ istene uralkodik a rendszereitek felett és a világi gyümölcseitek is tanúskodnak ezekről.

---

Nyugodtan mutogass a múltbeli kérdéseidre, de a nyers és tiszta újszövetségi igazság szelleme elől semmilyen felekezeti magyarázkodással nem fogsz tudni elmenekülni.

-

Galate:5

24. A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

Előzmény: vámmentesss (294537)