Nem hittem volna, hogy velem is megtörténik, de megtörtént. A Wise megszüntette (nem zárolta) a személyes és a céges számláimat is. Több mint 100M befagyva a számlákon, hozzáférni nem lehet, és kezd paródiává válni az egész történet, hogy a Wise mivel védekezik/terel. Az általuk elküldött számlatörténetek és számlaegyenleg nem stimmel, olyan tranzakciók vannak rajta amik nem történtek meg, egyik pillanatban azt mondják az a pénz elment, másik pillanatban azt, hogy az nem ment el. Teljes káosz.
Jelentettem a Belga nemzeti banknak, a magyar nemzeti banknak (egyik sem jár el direkt ügyekben, csak mint Whistleblower használják fel az általad küldött információkat) illetve a belga ombudsmannak, ahol 3 hete olyan státuszban van az ügyem, hogy még senki sem nézett rá.
Beperelem a Wise-ot a Belga bíróságon, a fejleményekről majd itt beszámolok.
Nem javaslom senkinek sem a Wise használatát a jövőben.
Természetesen semmilyen olyan cselekmény nem történt a számlákon ami törvénybe ütközne, vagy akár gyanúsnak is kellene lennie. Az egész az után történt, hogy nagy összegű eurót váltottam le forintra, és adót akartam utalni a NAV-nak, melynek következménye volt a forint egyenleg kinullázása.
2013 óta voltam a Wise ügyfele, megszámlálhatatlan tranzakcióval a hátam mögött, rengeteg embert beszéltem rá a Wise használatára, baromi jó kapcsolatom volt a Wise-al, bármit kértem a felületen, hogy fejlesszenek 1-2 nap alatt megcsinálták, aztán egyik napról a másikra bumm.