BZoltan Creative Commons License 2000.08.29 0 0 234
raki,

nem tudom, hogy miert nekem valaszoltad az Akos idezetet, de sebaj.
A magadet, meg nem tolem kapod meg, ha lefikazod a finnek igennyeseget oltozkodes teren (bar ugye nincs osszehasonlitasi alapod).

Az Akos levelerol/tapasztalatarol annyit, hogy ez nem skandinav jelenseg es legkevesbe nem finn, hanem vilagjelenseg manapsag. Szomoru, nagyon szomoru, de hidd el, hogy ugyanez a problema megvan Magyarorszagon is, meg mindenhol mashol. Egyeb hozzafuznivalom a temahoz meg annyi, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy a tizeneves gyerekek szeretnek nagyot/nagyobbat mondani mint a valosag. Foleg ivaszat, buli, drogok es szexualitas teren. De ez nagyon offtopic lenne.
A felnott finn nok viselkedese meg nem ilyen konnyen megfejtheto dolog, ha egyaltalan a vilagon barhol elo nonek megfejteheto a viselkedese :)

Az oltozkodesrol meg annyit (n+1), hogy izomnagy seggfejsegnek tartom azt, ha valaki a kulturalis massagot ala vagy fole rendelo dologkent ertelmezi. Bocs a kifejezesert, de tenyleg igy van. Tessek mar eszrevenni, hogy nem magyarorszagon elunk es ha valaki itt akar elni akkor tanuljon meg a helybeliek szemevel latni, orraval szagolni, nyelvevel izleni es igy tovabb...

z