bunor Creative Commons License 2000.08.29 0 0 134
Ma reggeli hír:

"Tuz ütött ki egy fovárosi kollégiumban
Négy diákot füstmérgezéssel vittek kórházba

Augusztus 29-én, kedden hajnalban kigyulladt a Közgazdaságtudományi Egyetem Ráday utcai kollégiuma. A diákokat légzoálarccal kellett kimenekíteni, négyet közülük füstmérgezéssel szállítottak kórházba. A tuz oltását megnehezítette, hogy az épületen belül elhelyezett egyik tuzcsap a nagy hoterhelés miatt megolvadt, így használhatatlanná vált, ráadásul a kiömlo nagy mennyiségu víz további károkat okozott az épületben.

Sikerült teljesen eloltani a tüzet a Közgazdaságtudományi Egyetem Ráday utcai kollégiumánál, ahová reggel fél 5-kor riasztották a tuzoltókat. A tuz az elektromos kapcsoló hibájából az épület ötödik emeletének konyhájából indult. Rövid ido alatt teljesen megtelt füsttel az ötödik és hatodik szint, ahonnan légzoálarccal kellett a lakókat kimenekíteni.
Négy diákot füstmérgezés gyanújával a Korányi Kórházba vittek, a többiek jól vannak. Összesen 32 tuzoltó öt kocsival körülbelül egy óra alatt fékezte meg a tüzet az épület 60 négyzetméterén. A kár a becslések szerint több millió forint. "
(Krónika)

Én pont azon a szinten laktam, ráadásul éppen a konyha melletti szobában... :-((

Tud valaki konkrét fejleményt az ügyben?

bn

Előzmény: bunor (133)