Oxtim0n Creative Commons License 2026.06.13 0 3 1438620

Meglepően okos a közösségi belső valósághajlításuk.

Pont annyira szakít a "mi tévedhetetlenek vagyunk" "Orbán nem is csak politikai zseni, de a valaha élt legnagyobb.." szarokkal, amennyire elvárja a jelképes felelősségválallást a közösség.

Sőt megjelenik az eddig szokatlan,  mindig alul lévőket hibáztató, csicskáztató motívumok helyett a teljes 180fokos fordulat, rossz felé vezettünk titeket, de nembaj, mi egy mozdulattal majd most jófelé tekerünk, utólag láttuk mi siklott ki, picike hiba, hamar visszakormányzunk.

Természetesen ez is egy 101% következmények nélküli álfelelősségvállalás, miattam szoptunk, de továbbra is én vagyok a kapitány, és kuss. Megkérdőjelezhetetlen alapvetésként kell elfogadniuk továbbra is, hogy Orbán a fidesz és pont.

A lopások és bűnök felelőssége is el van intézve annyival ,hogy alaptalan vádak, meg bántalmaz minket a magyarpeti.

Amikor az ügyek felgöngyölítése után tényleges bebörtönzések is lesznek (mert szerintem azért edott szintig biztosan lesznek), addigra ebből egy "mártír" attitűd lesz, hogy itt vérdiktatúra van, ahol viszik az ellenzéket, koholt vádakkal, azonnal jöjjön trump, putyin, vonuljanak be haddal, tegyen valamit az eu, ensz, mindeki, védjen meg.

Erről szól a "nemzetközi kapcsolatok őrzése" is, nem másról, nem arról, hogy valamiféle árnyékkormányként árnyékkülügy is kell, dehogyis.

Kintről áskálódva is is rontani kell a magyar helyzetet, hogy az emberek a mostani kormánytól is elforduljanak és védetni magunkat, a bábjainkat, a kétlábon járó kasszáinkat, a kimenekült kiccsaládokat, stb.

Ez mind nagyon szép és koherens köntösbe van becsomagolva, nem hittem ,hogy még vannak olyan kvalitású kommunikációs emberek mögöttük, akik -bár hónapok alatt- képesek voltak egy ilyen kerek egész jól beehető csomagba összegyúrni a belső hazugságukat, az önsajnálatot, a kódolt víziókat a hatalom visszaszerzéséről, és mindenek előtt a legeslegbelső basi-klán érdekeit.

Én nem írnám le őket még ennyire, rengeteg fejfájást tudnak még okozni.

Egyetlen hasznuk van, adnak egy olyan kényszert, egy olyan versenyhelyzetet, amiben a NER már nagyon régen nem volt, így becsontosodott, berohadt. Belül is következmények nélküli ostobák uralmává degradálódott le.

A Tisza viszont folyamatosan effektív manőverezésre és valós kormányzásra lesz kényszerítve.

Előzmény: Traubi (1438615)