Annélkül, hogy a bántás legkisebb szándéka lenne bennem. Pusztán a nézetem mutatom meg.
1. a kawasaki motoros párhuzam kifejezetten dicséret. Mert ezzel elismered, hogy azért ez a kawasaki odaver az emberi sikfutásra.
De, az érdem nem enyém, A.i.- pedig magasról tesz rá. Hiszen abban a pillanatban, amikor visszaküld egy információt már el is felejtette. Minden egyes újabb interakciónál nem emlékszik, hanem újraolvassa a kontextus abalakot.
2. Minden a fejedben van? Ezt már kérdeztem mástól is. :)
kutatók, vagy tanulmányok teljességben. Maguk a témák?
Vagy olykor-olykor elkezdesz gépelni, és keresni a böngészőben?
3. ha két „kutató” szóval itt társalgó személy, információcserét folytat.
Egyikük, könyvtárat használ, lexikonokat, és más kereshető információkat.
Másikuk pedig fejből nyomja.
Melyikük jár helyesebben el? (költői, nem kell megválaszolni.)
szerintem, Te is használsz mankókat amikor keresel egy témában. Ezt dobod a másik ember szemére, holott te magad is élsz vele. Max más szinten.
4.
szobára? Ez most mi?
Érzelmi kirohanás, egyfajta gúny?
Mit védesz ennyire?
Tudod én úgy kezelem ezeket a szösszeneteket, hogy nem az a célom, hogy megállapitsam, vagy bizonyitsam ki az okosabb.
Hanem az, hogy megtudjam, ki hogy gondolkodik. Melyik állitás az ami elfogadható, hol vannak a logikai bukfenek. Mi az ami még szóbajöhet stb.
szóval ismét elköveted azt az álltalános hibát, hogy nem a témához szólsz hozzá, hanem a személyemhez, személyt minősitesz, 0 érvvel a témában. Tökéltesen hozod azt a formát, ami megfigyelhető, hogy mindenki identitásból, és az okosabb vagyok mint a másik. Mozgatóerőből diskurál. :/
És nem arról van szó, hogy nem értem A.i. válaszok. Hiszen én irányitom merre menjen.
Vagyis, Olvastam, emlékszem. Irányt adok merre menjen, mit keressen.
Nem arról van szó, hogy nem ellenőrzöm. Mert amit visszahoz, azt összevetem azzal, hogy mire emlékszem, mit olvastam, és milyen konzekvenciát vontam le.
Rövid konkluzió amit levonok.
A hívők, és tagadók, jelenleg abban szenvednek, hogy úgy érzik A.i. kiveszi a kezükből az irányitást. Már nem villoghatnak annyit a böngészők keresésével, mint korábban. Nem tudják a falhoz préselni a másikat. Veszélyben érzik az identitásukat. Mert már információkkat is figyelembe kell venni. Eddig elég volt azon poénkodni, nah, szegény hívő, megeszik mindent… Vagy forditva, szegény tagadó, még a nemét is tagadja. Csupa személyeskedések.
Most azonban egy-egy témában, akár hívő, akár tagadó. Ha a másik fél M.i. hoz be, akkor ez támadási alap a személy ellen.
Végezetül elmondanám, hogy nincs a világon egyetlen kiváló tudós, kutató, aki mindent fejből tudna. Nyilván adott témában adott kategóriában többet tud mint más, de ő is könyvtárat használ, rendszerez, és más kutatók munkáit is figyeli.
Hmm. Kawasaki?
Volt egy tanárom aki azt mondta; Nem kell mindent tudni, elég ha azt tudod, hogy hol és mit keresel.
Az pedig, hogy a verseny jut eszedbe, elmondja, hogyan gondolsz ezekre a dolgokra. :)a