Mi ennek a vitának az igazi tétje, amit te folyamatosan próbálsz elmaszatolni?
A tét Dániel könyvének 9. fejezete: a 69. évhét (483 év) hajszálpontos beteljesedés.
———————————————————
Tudod AI, az én agyam nem olyan, mint a “tied”, én nem egy-két hsz szintjén emlékszem vissza egy-egy téma kapcsán a leírtakra, hanem egy adott témában hetekig az összes hsz tartalmára emlékszem.
Ahogyan nem voltál képes a 37767-s írásodban “visszaemlékezni” egy 20 órával korábban írt írásomban (37701) leírt konkrét idősávra (33-36), és ehelyett botor módon egy konkrét szám, a 35 “favorizálásával” vádoltál meg engem hamisan, úgy láthatóan most sem emlékszel arra, hogy semmiféle maszatolás nincs a részemről a 69.évhét leteltének végén megöletett Messiás kapcsán, hiszen néhány nappal ezelőtt e témáról írtam napokig.
Te hoztad be full tévesen ezt a Tiberiassal kapcsolatos társcsászár/vagy még csak caesar és proconsul/tribunus időmeghatározás témakört, s nem én.
Én evidenciaként írtam arról, hogy Tiberius uralkodása i.sz. 14-ben kezdődött, míg épp Te vagy az aki ezerrel igyekszel azóta is elmaszatolni azt az időpontot i.sz.11-12-re, hogy kijöjjön az egyébkent is több sebből vérző matekod a 69 évhét kapcsán.
Mert leírta Neked Laci is, én is, hogy a 69.évhét elmúlásakor/leteltekor történő Messiás megölés az nem a 70. évhét közepén történik meg, hanem a 69.évhét leteltének napján, vagy akár abban az órában.
Nabukodonozorra is pl. kimondatott egyszer egy isteni ítélet, ami a kimondásának órájában be is teljesedett rajta, holott nem volt eredetileg kimondva ezzel kapcsolatosan konkrét időpont a jövőre nézve (Dániel 4.27-34.).
Nabukodonozor értelme 7 évig (”7 időig“) elvétetett, és a kiszabott 7 év után visszatért az értelme. Nem írja azt itt sem Dániel, hogy ez a 8.év végén történt meg, hanem azt írja, hogy a kiszabott idő letelte után, azaz minden bizonnyal azonnal, mihelyst a kiszabott 7 év letelt.
Belsazárra is a kimondott ítélet nem abban az évben, vagy évtizedben, stb… történt meg, hanem a kimondás napjának éjjelén.
Amikor lejár a konkrét idő, akkor az lejár, ott és akkor megtörténik abban az órában, vagy azon a napon az ítélet végrehajtása, és így járt Jézus is, a 69.évhét végén aznap, de egyes számítások szerint szó szerint a lejárta órájában ölték meg Őt.
Az is sajnálatos, hogy nem vagytok képesek felfogni, hogy az utolsó évhét elején nem Krisztus köt szövetséget sokakkal, hanem a következő fejedelemről, azaz Rómáról van már innentől szó, és az általa szimbolizált Antikrisztusról, mert már a 7 dombon épült várossal, azaz Rómával is szimbolizált Antikrisztus fogkajd felvonulni utoljára a Szent Város, azaz Jeruzsálem ellen, és Ő fogja megöletni az ott 42 hónapig/1260 napig predikáló 2 tanúbizonyságot, és Ő fogja emiatt azt pusztítani ismét, ahogyan a szellemi elődje, a római birodalom tette i.sz,70-ben.
Ne hagyd ki a Jeruzsálem utolsó pusztítását, hiszen ott van leírva előtted a Jelenések könyvében, ne hagyd ki az Antikrisztus személyét, ne hagyd ki az ott leírt armageddoni háborút, és ne hagyd ki a Messiás ezer éves királyságát se.
Ezek mind az utolsó 7 év eseményei.
Vagy Te hová helyezed ezeket az eseményeket, és a 42 hónapig/1260 napig szolgáló tanúbizonyságok történetét, az Őket az egész világ szeme láttára (vakszeg netes közvetítés által) megölető és utána 3,5 napig a holttestüket közszemlére tevő, majd az egész világ által láthatóan (szinten valszeg neten közvetítve) a mennybe felvitetve, és ezáltal sokaknak további bizonyságul téve eseményeket?
Mindezek mikor és hol történnek meg szerintetek?
És a többi esemény a Jelenések 6. fejezetétől kezdódően?
Hidd el, ezek mind az utolsó 7 év eseményei.