josef Creative Commons License 2000.08.28 0 0 35
T.Tótj Kálmán .Figyelmesen elolvasva írását látszik , hogy Ön is egyike a külföldön élő okos kioktatóknak.Tudja , onnan , az itteninél minden esetre nagyobb jólétben és főként oly szomszédok gyűrűje nélkül , kiket a FiDeSz kormány már alaposan felheccelt , nem nehéz okos tanácsokat adni.Néhány alapelv , mely esetleg ellentmond téziseinek :
1.Magyar útlevél .Bizonyára elkerülte figyelmét , hogy ebben a kis csóró Európában külhoni emberek egyedül Angliában juthatnak u.n. overseas Citizen útlevélhez , mely csak Angliába történő beutazáshoz érvényes .Más lehetősége kis Magyarországnak ( nekünk azért elég nagy ) nincsen.
2.Letelepedés Ma-on.Ennek lennének előnyei , jó szakmával rendelkezők esetében mis is elfogadnánk a brain-drain előnyeit , de nem a romániai magasan képzett értelmiség akarna jönni ( az már itt van )hanem a plebs ,a kultúrájában , civilizációjában jórészt elrománosodott
erdélyi magyarok , Munkalehetőség ? Lakás ? Az amúgy is csődbevitt TB továbbterhelése ?
3. Oktatási rendszerünk gyenge lábakon áll anyagilag .Idejönne néhány ezer külföldi magyar (?) diák.Kollégiumi helyek a rezidenseknek sem elegendőek , sorolnám , de megértéségez itt kell élni
Jó lenne olvasni , mennyivel szálltak be a quasi magyar kioktatók a többletköltségekbe . Tudja , Ön és a hasonlók ne osszák el a mi GDP-ből eredő vagyonkánkat.
Előzmény: Toth Kalman (33)