2. A 2Mózes 24 nem azt mondja, hogy mostantól lehet Istenről képet gyártani
A legnagyobb bakugrásod az, hogy a 2Mózes 24 látomásából rögtön bálványtani következtetést akarsz gyártani. "
Én ilyet nem állítottam. Egyszerűen csak helyre raktam állításodat.
Attól, hogy a népnek nem volt alkalma látni Izrael Istenét, Mózes és ,akik vele együtt megszenteltettek látták Izrael Istenét. Tehát nem alaktalan az Isten, mint a Róma Főpapja által
képviselt, de a valóságban nem létező háromságisten.
Mózes és a vele együtt megszenteltek - összesen 74 Isten által megszentelt, megláthatta Izrael Istenét. Egymagában látták őt. Nem háromságistent láttak, ahogyan a Róma Főpapja által vezetett egyház ábrázolta nem létező istenét három arccal évszázadokon keresztül egészen a 18. századig.
A Róma mindenkori főpapjai készítettek képmást a háromarcú istenükről.
Mózes és a vele együtt megszenteltek nem készítettek képmást Izrael Istenéről, akit láttak.
Ettől fügetlenül az Isten Szavából egyértelmű, hogy mindenféle képmás, akár emberekről, akár az éguiekről, akár állatokról, madarakról, halakról készültek azok, amelyeket arra a célra készítettek, hogy majd leróják előttük tiszteletüket, sőt szolgálnak is nekik, az mind egytől egyig bálványnak minősült. Az ember teszi bálvánnyá a képet, szobrot tárgyat azzal, hogy Isten tiltó parancsa ellenére meghajol azok előtt, csókkal tiszteli azokat, illetve tömjénfüstel szolgál azok előtt, könyörög hozzájuk.
Az élőket vagy élettelen dolgokat ábrázoló képek, tárgyak egytől egyig bálványok, ha azzal a célal készítettek, hogy azok előtt majd meghajolnak, letérdelknekcsókolják azokat.
Nem Róma Főpapja - akinek a nevében is benen van, hogy bálványimádó - dönti el, hogy mi a bálvány és mi nem az, hanem az Istenek Istene döntötte azt el, előre figyelmeztetve erre a bálványok megrendelőit, készítőit és az azokat tisztelőket, az azoknak szolgálókat.
A Róma mindenkori főpapjai és az általuk képviselt egyház nem kerülheti el az Istenek Istene ítéletét, amikor annak eljön az ideje.