leslie o7 Creative Commons License 2026.06.03 0 0 25357

7. A bálványdefiníciód ismét önkényes: nem a Szentírást idézed, hanem saját definíciódat olvasod bele

Térjünk rá a képekre. Azt mondod: nem önkényesen nevezed bálványnak a katolikus képeket, hanem a Szentírás alapján. Csakhogy a Szentírást úgy idézed, hogy előre beleteszed a saját definíciódat. Szerinted bálvány minden kép, szobor vagy tárgy, amelyet azzal a céllal készítenek, hogy előtte"

Nem szerintem bálvány minden képmás és tárgy,amely előtt leborulnak, meghajolnak,

Hanem az Isten állítja ezt. Pontosan idéztem szóról szóra az Isten Szavát.

De látom letagadod, mintha nem idéztem volna, ezért ismét idézem azt:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171908384&t=9000663

Ezen a tényen pedig semmit nem változtat, hogy te mit adsz elől immár egyméternyi hússzúra terjeszett hozzászólásaiddal.

Amikor a katolikus kifejezést használod, hoholtt egyházadnak egyérrtelműen Róma Főpapja a főpapja, 

akkor kivel vagy mivel való katolikusságra, egyetemességre akarsz minduntalan utalni.

A bálványimádásban egyházaddal kevés egyház egyetemleges azaz katolikus.

Kikkel lennétek  hát katolikusok, egyetemlegesek?

A Róma főpapja által vezetett egyházban tudatos, szándékos bálványkészítés, bálványkereskedelem, 

és bálványimádás folyik a több ,mint kétszázezer bálványtemplomban.

Róma Főpapja a római császárok idejében is bálványistenek főpapja volt,és a mai napig is az.

A bálványtemplomok liturgiái úgy vannak összeállítva, hogy az a bálványimádásról szóljon.

Igaz ebből a laikus, a Szentírást nem ismerő  hívek mit sem sejtenek.. 

Előzmény: Józsikácska-3 (25355)