Ha lejjebb ásunk látszik hogy itt nem egy kinevezés történik hanem egy rehabilitáció. Jézus 3x kérdezte meg Péter, hogy szeretsz-e engem, mert 3x tagadta meg őt. A "legeltesd az én juhaimat" tehát nem egy kinevezés volt a többiek fölé hanem visszafogadás a szolgálatba.
—————————————————-
Tévedsz, a “juhok legeltetésére és őrzésére” való felkérése egy teljesen új megbízatása volt Péternek, az egész nyájára érvényes pásztori elhivást kapott itt Jézustól, azaz itt a valóban szintén megtörtént rehabilitáció csak másodlagos, csak a kezdete egy új megbízatásnak.
És ismétlem, nem a mások fölé kinevezés itt a lényeg, hanem az, hogy ez korlátozások nélkül, az egész nyájra nézve hangzott el. Pál is, Jakab is, János is pásztorként is ír a levelei címzettjeinek, nem csak tanítóként, azaz nem csak Péter kapott pásztori felkérést Jézustól, hanem szerintem az összes apostol a szolgálatuk során, de az tény, hogy ezt először Péter kapta meg, és az is tény, hogy Neki Jézus az egész nyájra vonatkozóan mondta el a felkérését.
Ez nem fölérendeltségi viszony tehát, hanem az első nyíltan elhangzott pásztori elhívás újszövetségi elhangzása. Ezt innentől minden apostol figyelembe vette, Péter minden jelentősebb döntésnél jelen volt (pl. Apcsel. 15-ben leírt első “zsinat”), és Pál is nyíltan ír a Péterhez és a többi főbb apostolhoz való viszonyáról, mint olyam kapcsolatról, amit Neki tisztáznia kellett, és Péter is nyíltan biztosítja Pált a támogatásáról a 2. levele végén (3.15-16.).
———————————
A gyülekezet vagyonát pedig a pásztor vagyonával összekeverni igazi szélhámosság, a gonosz szolgák ismertetőjegye akik biszniszegyházat csinálnak maguknak.
——————————-
Ebben teljesen igazad van, emiatt egy szót sem írtam ezzel szemben.
Ahogyan a valós életben sem szabad összekeverni a nyáj hasznából részt kapó, emiatt részes - azaz NEM BÉRT KAPÓ, AZAZ NEM BÉRES! - pásztor személyes vagyonát a tulajdonos vagyonával.
A pásztor az részes, emiatt a tulajdonossal megegyezett részét veszi ki a nyáj hasznából, és nem a bérét, ezért Pál nem bérre jogosultnak nevezi a nyájat legeltető pásztort, hanem a nyáj hasznából, pl. a tejéből részt (azaz nem bért!) kapónak!
1. Kor. 9.7.Vagy kicsoda legeltet nyájat, és nem eszik a nyájnak tejéből?
Na ez az egyik alap ige ebben, de Te nem foglalkoztál sokadjára sem ezzel az igével sem ebben a témában, mert itt nem bért kapó emberről beszél Pál, hanem részt kapó pásztorról, lévén a nyájat a pásztor legelteti.