Törölt nick Creative Commons License 2000.08.27 0 0 2
Nem 0-ázás!

1. Nem 3 bérelt vonal, hanem alapban az ISDN szolgálathoz 3 db telefonszámot adnak a csomagban (ISDN2+ esetén az egyok a régi számod és + 2 db új)

2. Havi kb 4500-4800 Ft előfizu (2*egyéni alapdíj)

3. 3000 Ft kötelezően bevállalt havi forgalom (azaz ha egy kukkot sem beszélsz, akkor is minimum kb 8000 a számlád)

4. Jöhet hozzá MatávNet csomag - igény szerint, de az ISDN kapcsolat egy picit drágább account (kb 500Ft-tal) - lehet MindenkiNet is

5. Ahhoz, hogy kihasználhass egyszerre 2 64kilobitpersecundum-os adatcsatornát (ennyi van az ISDN2-nél, ez az ún. alap hozzáférés - PRA Private Rate Acces ISDN) 2 darab Matávnet account kell!!! De forgalmi díjat - ha van mindenkinek csomag és a kedvezményes időben netezel - egy fillért sem kell fizetned!

6. Megszűnt az 1.1-es adatforgalmi szorzó isdn-en (azaz a netezés uannyiban kerül forgalmi díjilag, mint a duma) és már a 150Ft-os kedvezmény (itt áll meg a számláló) is ebben a formában igaz (azaz már nem 200 az ISDN-nél)

7. Kapsz egy falidobozt (nem telefonközpont - NT=Network Terminal=Hálózat(i) végződés - ami ISDN2+ esetében két analóg és egy S0 (az isdn soros digitális busza) valamint egy RS232(=V24) soros végződést tartalmaz (azaz benne van a kábelmodem, de eddigi ismereteim szerint nem helyettesít TELJES KÖRŰEN egy ISDN modemet, ami a gépedben lenne, de akár azt is használhatsz az említett S0 buszon keresztül)

Tehát lehet használni a régi analóg készülékeket (fax, üzrög, telefon stb., még az 56k-s modemet is, bár ismereteim szerint azzal már lehet sebességvisszaesés -de lehet vele tökölni és akkor jobb lesz!).

8. A 'MATÁV ISDN' topicban találod a legteljesebb infókat, de létezik a neten magyar nyelvű magyarázóanyag (origo-n keress az isdn-re), bár magam nem néztem meg, tehát nem minősíthetem.

Üdvözlettel

Maus Róbert Péter

Előzmény: chromax (1)