Valakinek ígértem Csákvár környéki látnivalókat, aki pünkösdi hétvégén Kozmán tölt pár napot. (talán goyko14)
Szóval Csuta cuki nem annyira :)
Ha már fagyi, akkor lovasberényi cuki, de ott nincs süti :( fagyi viszont finom! Cziráky-kastély gyalog sincs messze a fagyizótól, lámpás kereszteződéstől látszik, romos, de szép.
Csákváron a Tersztyánszky Bisztrót tudom ajánlani, drága, ezért nem ott isznak a sírásók, van hely és jó a konyha.
Publó étterem is ajánlott, Olasz pizza nyugodt hely. Kálvária Pizzéria és Grillbár nem ajánlott kategória.
Csákvár Esterházy-Kastély parkja mindenképp megér egy sétát, Haraszt-hegyi tanösvény szintén, akár Báracházi Barlang is, arra mondjuk elég 15 perc. De felette szép a táj nagyon!
Gánt Vértes vendéglő, igazi régi gyöngyszem, híres nagy vadászok szórakozó helye sok évtized óta. Finom vad ételek családi vállalkozás 100 éve stb.
Ha már Gánt, akkor bauxit bánya is legyen ;) nem feltétlen a bányamúzeum és a tanösvény, hanem az elhagyott vad részek, meglepő látványosság.
Gánthoz közel Kápolnapusztát kapták fel nagyon, nem értem miért, nincs ott semmi, de nézzétek csak meg!
Szállásotokról, akár gyalog Kőhányásra, vagy Várgesztesre is el lehet kirándulni. Kőhányáson egy új étterem amit az erdészet újított fel és adta ki üzemeltetésre, ezek cserélődtek már, nem tudom jelenleg mi a helyzet. Várgesztesi vár mindenképp legyen, van a falu másik végén egy szép tó, meg a környéken lehet kirándulni, nagyon szép.
Majkot szintén látni kell, tó és az Apátság, akár csak kívülről is szép, nem messze van bányászati múzeum, érdekes lehet, ha van gépész a családban :)
Vértessomló Krisztina cukrászda, ha útba esne, 2x voltam, akkor minden szuper volt!
Oroszlány V8 vendégló ez egy Amerika stílusú hamburgerező, állítólag f@sza!
Ha Tatabánya nincs túl messze, akkor Turul emlékmű és barlang mindenképpen, az gyerekeknek nagy élmény. Onnan gyalog nincs messze a kilátó, egy igazi bátorságpróba felmenni, tök biztonságos, de fosatós :)
Tata gyönyörű, a vár, több tó és környékük, fagyi,süti, kávé, hekk stb.-s helyekkel.
Kozma egy "megosztott" település, két részre szakadt a pár 10 fős lakosság, nagy hülyékre és hülye sznobokra. Feltételesen kezelj mindenkit, nem udvariasságból állnak veletek szóba. van pár kivétel, pl. Radisics Milánnal is összefuthatsz, neki mond ki a nevem és utána megbízt
hatsz benne :)
Na, hajrá, jó pihenést, ha valami infó kell még írj! Ha baj van jelentkezz hívj, segítek!