Egy klasszikus, mert mindig vannak újak! ANNO! (ezt többen írtuk)
Képzeljük magunkat a galambjaink helyébe, mit éreznénk fordított helyzetben, ha nekünk kellene repülni helyettük!
Két galamb beszélget egy vendéglátó egység asztalára támaszkodva a két sör és két féldeci után!
Ezen szerek fogyasztása sokaknál két szörnyű mellékhatást vált ki, mégpedig a tisztánlátást és a hirtelen megokosodást!
– Te, szólalt meg a szúrósabb szemű! Már régen azon agyalok, hogy mit kellene adni a GAZDINAK azért, hogy egész évben egészséges maradjon és mindig formában legyen, ráadásul még az "imunistrációs" vagy milyen, rendszere is erősödjön, de vigyázva ám piszkosul arra, hogy a belső szervei főleg a mája, ( mert a jó máj kincset ér! én már csak tudom...) nehogy tönkre menjen, mert nyáron én be vágom majd 13 versenyre és tudod komám nekem a bajnokság a cél, de legalább a dobogónak meg kell lennie!- hopp egy feles, majd folytatta.
- Viszont ha az ilyen gondos és alapos kezelés ellenére nem bizonyítanak, akkor kinyírom komám, ki én, majd meglátod, csak ne jöjjenek időben haza, rozsdás fűrészlappal vágom el a nyakukat és dobom a kutyáknak! - a hosszú beszédtől megszomjazott majd nagyot húzott a söréből!
– Először vegyük sorra, hogy mások miket tanácsolnak! - turbékolta az értelmesebb tekintetű!
– Legfontosabb a TISZTA VÍZ, ezért tegyünk a vizébe először is egy löttyintés HYPÓT, mert az biztosan jó, majd csepegtessünk bele SÓSAVAT, hintsünk rá MÉSZHIDRÁTOT, egy marék JÓDOZOTTSÓT is vessünk bele, csak az íze miatt, pár csepp LUGOL sem árthat, bolondítsuk meg egy kevés RÉZGÁLICCAL, majd forraljuk fel az egészet, közben öntsünk hozzá bőven ALMAECETET, keverjük jól össze, hagyjuk kihűlni, majd kényszerítsük rá, hogy megigya, mert addig nem kap mást!
– Na akkor ez meg van beszélve, a víz már biztosan tiszta, megnyugodhatnak és úgy döntöttek, hogy a következő kört a GAZDI egészségére fogyasztják! - úgy is tettek, mert Ők aztán állják a szavukat és dülöngélve elrepültek hazafelé, hogy ördögi tervüket végrehajtsák!
Év közben beoltották még a GAZDIT két-három OLTÓANYAGGAL, meg ejtettek egy két alapos MEGELŐZŐ KÚRÁT, majd versenyek közben bele tömtek egy csomó drága GYÓGYSZERT, mert a győzelmet nem adják ingyen!
A szezon után újra találkoztak az említett bútor darab mellett és megegyeztek abban, hogy ŐK MINDENT MEGTETTEK ami "galambilag" lehetséges, még sem nyertek semmit és elgondolkoztak azon, hogy a bajnok vajon mit is adhatott neki!- majd a kudarcot is szokás szerint meg ünnepelték és szomorúan elrepültek!
Repülés közben találkoztak a bajnokkal és megkérdezték tőle, hogy ö mit tanácsol?
- Na figyusz ide tudatlanok, én elmondom a tutit!
- A GAZDIT be kellett volna zárni egy kis helyre és naponta egyszer vagy kétszer kiengedni sétálni egy kis időre, hagy tréningezzen kedvére, nőt ne is lásson egész héten! Majd gyűjtéskor néhány trükköt bemutatunk neki, hogy féltékeny legyen és siessen haza!
A versenyek után, télen, meg egyáltalán nem mehet ki, csak nyugodtan üldögéljen a fél négyzetméteres hokedlijén, különzártan!
- Aztán nem elhizlalni ám, naponta egyszer bedobni neki egy kevés száraz kenyeret meg egy kis avas szalonnát, aztán annyit eszik belőle amannyit csak akar és semmi kényeztetés, mert a dúc lehet nyirkos is, meg huzatos is és a padló meg lehet rácsos és majd tavasszal elég lesz kitakarítani alóla a piszkot!
Itt már a figyelmük lankadni látszott....
- A versenyeken meg ezeket a pepecül felkészített "emberszabásúakat" egy autóba be kell zsúfolni, aztán elvinni jó messzire őket, utána kiengedni!
Lehet, hogy fele el veszik vagy még több, de nem baj, mert valószínűleg betegek voltak, viszont a LEGJOBBAK visszajönnek szeretett otthonukba!
Itt már a fonal el volt veszve...
Őket már lehet újra és újra küldeni, hagy bizonyítsanak, amelyik végig bírja azt bezárjuk egy szűk cellába egész életére szaporítani, elvesszük a gyerekeiket, cserélgetjük a párjukat, összeházasítjuk a saját anyjával vagy az apjával, a gyerkőcök meg mennek a vágóhídra vagy a rabszolga piacra!
Ennél a résznél már nem voltak észnél....
Itt jöttek rá, hogy ők valahogy másképp csinálják!
Még az a jó, hogy közben meglátták azt a helységet ahol tíz perc alatt éveket lehet okosodni és mint mindig, megszomjaztak és betértek feldolgozni a hallottakat...
A szokásos harmadik kör után ujra elhangzik a kérdés,
hogy akkor mit is kellene adni a GAZDINAK, hogy...