1. Igen, Jézus nem szabott felső létszámkorlátot egyetlen gyülekezetnek sem, emiatt nem intette meg Pétert sem, mondván Neki, hogy szabdalja már fel sok kis közösségre az azon a pünkösdön megtért 3.000 embert (Apcsel 2.41.), mert “nem engedtem meg Nektek ”óriásgyülekezetek létrehozását”!”
Ha volt 3.000 főre alkalmas istentiszteleti helyszínük, akkor eszük ágában sem volt azt nem megtölteni ama pünkösd utántól.
Vicces, amikor olyan dolgokba kötsz bele, amiről ha elgondolkodnál az Ige alapján, akkor Te is rájöhetnél arra, hogy nem áll meg állításodként!
2. Jézus és az apostolok korában nem voltak tévétársaságok, és akkor most azt gondolod, hogy hú de megcáfolhatatlan dolgot mondtál, ahelyett, hogy belegondoltál volna, hogy mi számított az akkori korban a tévének, azaz az egyik leghatékonyabb kommunikációs módnak!?
Hát a piactereken, zsinagógákban, amfiteátrum szerű szabad helyszíneken (pl. a hegyi beszéd helyszíne is ilyen volt) való, vagy épp a halászok hajójából a víz hangot vinni képességét kihasználó nyílt beszéd, azaz mond Jézus, mind az apostolok, evangélisták szintén igyekeztek megsokszorozni a beszédüket a kor összes lehetséges módján, és eszközével.
Nem kellett megvenniük ehhez a piacteret, a zsinagógát, a hajót a vizen, lévén szabad volt az ott szólás, de mindet alkalmazták a szolgálatuk során, Jézus is, a követői is.
3. Ja, és arról is írtam, hogy Jézus nyíltam beszélt poltikai ügyekről, minősítette Heródest, Pilátust nyíltan, azaz kimondta azt, hogy kiket nem támogat, és ezzel azt is kb, hogy kiknek nem hajlandó a kopogtató szelvényeit maga sem gyűjteni, és kiknek nem ajánlja ezzel a támogatását a követőinek.
Ja, persze eddig sem foglalkoztál ezekkel a politikával kapcsolatos jézusi példáimmal, valszeg most sem fogsz…