Üdvözlöm az állatbarátokat!
Azért szántam rá magamat erre az írásra, mert "orvosi" hozzáállás miatt el kellett altatni az 5 éves macskánkat, ami igazi családtagunk volt.
Nálunk született, velünk együtt költözött Celldömölk mellé, és itt élt boldogan, amíg egy nyaki sérülést nem szerzett. Kb. 6 cm-es karmolt hasadékkal jött haza egyik este. Igazán kommunikatív macsek volt, minden nézésünkből értett...
Elvittem a celldömölki Tapmancs rendelőbe telefonos egyeztetés után, amiről most beszámolok.
A "doki" egy 75 éves ember. Kedvesnek tűnik, de szétszórt figyelmű, durva és nem higénikus.
Megpróbálom higgadt mondatokba foglalni a tapasztalatomat.
Asszisztencia nincs. Nagyképűség az van.
Elkábítja a macskámat injekcióval. Majd körbe néz, elmegy és hoz egy széket. Leül. Megint körbe néz. Feláll, elmegy és keresgél egy fogót. Oda hozza. Megint elmegy, hoz fertőtlenítőt és fültisztító pálcikákat. Közben kiborítja a fertőtlenítőt, de nem hoz másikat. (Szerencsére?)
Nagy nehezen hozzáfog a feltépett seb tisztításához. Ekkor valaki csönget a bejáratnál. Elmegy, megnézi ki az...
Közben a macska kezd magához térni, mert eleve kevés dózist adott be, és ráadásul olyan lassan teszi a dolgát, hogy közben kiment a kábító hatás. Megint elmegy, megint hoz egy fogót, most kihúzza szerencsétlen macska nyelvét, és abba ad egy második kábító injekciót. Ekkor a macska úgy üvőlt, mint egy ember akit elütött valami. Ez eltart vagy 3 mp-ig. Aztán megint elalél szegény.
Ettől az állítólagos orvostól meg kéne vonni a praktizálás jogát, mert képtelen normálisan kezelni az állatokat. Máskor is voltam nála, kisebb ügyekkel, mindig megváratott, mert nagyon ad a protokolláris viselkedésre. Hellyel kínál, felveszi az adatokat, a sérült állat pedig marad a legvégére.
Nem higénikus, már az öltözéke sem. Ápolatlan benyomást kelt. Sajnos a környéken a közelben nincs más orvos, akihez mehetnénk...
A gyógyszeres ampullák mellett tartja a WD40-es flakont és a zárolajozó jégoldót is...
Katasztrófális az egész rendelő. Be kéne záratni! Nem tudom, kihez fordulhatnék, hogy eltiltsák a praktizálástól.
A macskámat végül jobbnak láttam ha elaltatja, megkímélendő a további fájdalmaktól. Pedig menthető lett volna, de ennek a rendelőnek nemcsak a személyi feltételei nem adottak, de műszereik sincsenek a korrekt műtétekhez és a kötszerrel is spórol.