leslie o7 Creative Commons License 2026.05.07 0 0 207112

MIT KELL TENNIE JEHOVA TANÚINAK,MIUTÁN MEGISMERTÉK AZ IGAZSÁGOT?

Azok a jehova tanúk,akik olvassák ezt a topikot, megismerhették, hogy nem csak egy isten létezik.

Azt is megtudhatták, hogy az istenek Atyja az istenek közül egyet, konkrétan Mózes Istenét, még a Föld és az Ég teremtése előtt felkente társai az istenek fölé. Ő lett az Istenek Istene, ahogyan Őt Mózes nevezte.

5.Mózes 10:17 Mert az Úr, a ti Istenetek, Isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad. 

Az Evangéliumokból és az apostolok írásaiból az is kiderül, hogy a János 1. fejezetében bemutatott Logosz Isten azonos az Istene által társai az istenek fölé felkent Istennel, azaz Ő az Istenek Istene.

Ezt az Istent hordozta testében harminc éves korától fogva a halála előtti utolsó éjszakáig a valaha élt

legigazabb ember a Messiás Jézus. 

János 14:10 Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, Ő cselekszi e dolgokat. 11 Higgyetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nékem. 

Felmerül a kérdés, hogy ha a Logosz Istent hordozta az ember Jézus a testében, akkor miért nevezte Atyának.

Nos erre a választ maga a Felkent Isten adta meg,amikor arra kérte Mózesen keresztül Izrael fiait ,hogy hívják Őt Atyának. Erre azért volt szükség, hogy Átadhassa Izrael fiainak a nékik igért örökséget. Ezt Jeremiás próféta által el is magyarázta Izrael fiainak, és természetesen mindazoknak, akik hittel és hamisítatlanul befogadják a Szentírást.

Jeremiás 3: 19 Azt mondám ugyanis magamban: Miképpen tegyelek téged a fiak közé, és adjam néked a kívánatos földet, a pogányok seregének drága örökségét? És azt végezém: Hívj engem Atyámnak, és ne pártolj el tőlem! 20 Mindamellett amint hitszegővé lesz az asszony az ő társa iránt, úgy lettetek hitszegőkké irántam, Izrael háza, azt mondja az Úr.

Izrael fiai az Istenek Istene által örökbe fogadott fiaivá váltak Istenüknek végzése alapján.

Mivel a Messiás Jézus zsidó anyának és zsidó apa által örökbefogadott zsidó gyermeke volt,

a Femnt idézett isteni végzés alapján Atyjának nevezte az Istenek Istenét a Logosz Istent, de nemcsak Ő, hanem zsidó tanítványai is, akit Izrael fiai közül hívott el.

Mielőtt az Istenek Istene a Logosz Isten beköltözött volna az ember Jézus testébe, Jézusnak át kellett

esnie az engedelmesség próbáján a Sátán általi megkísértés általi próbán, ugyanúgy, ahogyan az első embernek Ádámnak az Édenben. Az Úr Jézus lett a második Ádám, akinek a szellemét az Istenek Istene már az első ember Ádám engedetlenség általi célt tévesztése után, még mielőtt Ádámnak utódai születhettek volna megformált és őrizte azt az Égben mindaddig, amíg a gyermek Jézus előre meghatározott fogantatásának ideje elérkezett, hogy belehelyezze az Ádám bűne következményeivel

nem terhelt az Isten által az égben őrzött emberi szellemet Mária testébe, miután a fogantatást a Szent Szellem ereje előidézte.

Az Úr Jézus a kisértés próbája alatt, hűséges maradt az Istenek Istenéhez, és kijelentette a Sátánnak,

hogy csakis az istenek Istenét az Urat illeti meg a szolgálat, amit a (latreuó) görög kifejezéssel fejezett ki, ami áldozva szolgálni jelentésel bír. Az istenek mindnyájukat megilleti a tisztelet(proszküneo), hisz mindnyájan  annak az Istennek a fiai, akitől a Felkent Isten ,Izrael Istene is született. De  áldozva szolgálni(latreuo) egyedül a Felkent Istent, Izrael Istenét szabad.

Miután jehova tanúi megismerhették, hogy Izrael Istene az Úr nem más, mint az Istenek Istene,

el kell hagyniuk a szervezetet, amely hamis tanítások által megtévesztette őket. Be kell fogadniuk az Istenek Istenét és az Istenek Istenének Khrisztoszát, a második embert Ádám után, az Úr Jézust megváltójukként, aki igaz lelkét adta engesztelésül. Csakis így fordíthatják hasznukra az Úr Jézus váltságáldozatát, ha csatlakoznak Khrisztosz szentjeinek az Ekklésziájához.

DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÉS ATJA ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK, ÉS TISZTESSÉG Az ISTENEK ISTENE KHRISZTOSZÉÁNAK!