Cida Creative Commons License 2000.08.24 0 0 topiknyitó
Régóta érlelodik bennem a gondolat, és elhatároztam, hogyha kiesik a Dunaferr, akkor rögtön megnyitom ezt a topicot, hát sajnos itt az ideje (azóta is teljesen depressziós vagyok, mert állati közel voltunk hozzá…). Szóval a lényeg:

Azt hiszem, hogy végérvényesen bebizonyosodott, hogy hosszabb távon csakis azok a csapatok lesznek/maradnak európai mércével mérve is versenyképesek, amelyek hétrol hétre világszínvonalú ellenfelekkel mérkoznek. A Dunaferr ugyan egészen fantasztikusan helytállt a Hajduk és a Rosenborg ellen, de a dönto pillanatokban kiütközött a rutintalanságuk, foleg a Rosenborg elleni elso mérkozésen, ahol tulajdonképpen el is dolt a továbbjutás. Igazán nem akarom megbántani a magyar csapatokat, de ameddig itthon Haladás, Pécs vagy Nagykanizsa szintu csapatokkal kell bohóckodnia, addig ne várjuk azt, hogy legközelebb messzebb jutunk. Arról nem is beszélve, hogy azzal a töménytelen sok pénzzel, amit a nyugati profiklubok a BL-bol profitálnak, a távolság egyre csak no, egészen addig, amíg egyszercsak behozhatatlan lesz. Az egyetlen megoldás, ha a közép-európai csapatok (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Jugoszlávia legjobbjai) összefognak, és a legjobbjaikat egyesítve közös bajnokságot hoznak létre, ahol tényleg edzodhetnének a legjobb magyar csapatok. Ez a megoldás sok sportágban már bevált (jégkorong, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz), és a sportág fejlodését vonta maga után, szerintem ezt a lépést meg kell tenni a fociban is, ha nem akarjuk, hogy a közeljövo elitfociját csak távolról szemléljük.
Szerintem már most is késo, igazán nem szeretném megvárni, amíg ez a fantasztikus DUNAFERR visszaszürkül a magyar bajnokság nívójára !!!

Várom a reagálásokat (érveket, ellenérveket).

Üdv,
Cida