Carina_S Creative Commons License 2026.04.19 0 0 20078

Én is próbálkoztam már hasonlóval, de mivel a minden óraműnek egyformán a billegőtengely-csapja az achilles-sarka, ezért sajnos jófogáson talált MINDEN hibás Molnijának a billegőtengely-törés volt a baja.

Így pedig a "kutyaharapást szőrével" gyógyítani módszer -- (a hibás billegőjű donor miatt) -- sajnos nem működött... .. .

Egy esetben működött eddig az, hogy az órának más baja volt (kilincsmű, rugóház), és éppen a billegője maradt meg sértetlenül. Ez eseteben a jó billegőt a hídjával együtt kompletten egyszerűen betettem a a sérült billegőt tartalmazó híd helyére, majd utána magam beszabályoztam az órát. Össz. 4 Molnijám van, 3 db hibátlanul jár, 1 db számára keresek másik billegőt, hogy az is újra jó legyen. A beszabályozásuk nagyon jól sikerült, és az egyiket olyan pontosra sikerült beszabályoznom (ennek tettem egy 0,2 mm-es oszású mini vonalzót ami fénymásolóval lett ilyenre miniatürizálva, majd belaminálás és méretre vágás után a billegőhíd szabályozó-csápjával szemben lévő részére rátapasztottam), hogy a heti járáseltérése nem több mint +-8 sec/hét, és ez nem nő vagy csökken hétről hétre, hanem hónapok óta ezt a pontosságot tudja tartani a laptopom kvarcórájának másodpercmutatójával összevetve, aminek pontosságáról a "time.windows.com"-on már régóta meggyőződtem, hogy az is 3-4 sec pontossággal tartja a járási pontosságát.

Előzmény: bosijani (20076)