snowman Creative Commons License 2000.08.24 0 0 1370
Padlizsán folyt:
megpucoljuk, 1/2 centi vastag szeletekre vágjuk, hosszában vagy keresztben megszórjuk grillfűszerrel, vagy Garam Masala-val, vagy só-bors-paprikával és grillsütőre lökjük.
Sokat segít rajta egy kis muzsdély, melyet én így készítek:
nyomón átküldött vagy apróra vágott fokhangya, só, pirospaprika, mustár, összekever, melegvíz, forró zsír (egy evőkanál). Fogyasztás előtt ajánlatos mégegyszer megmikrózni egy kicsit, így a vele bekent padlizsán-, vagy hússzeletek nem hűlnek ki olyan hamar. A különböző ízű mustárok variálásával a muzsdély ízét is több irányba terelhetjük. Tökkirály, de egy pár óráig csak a veled együtt étkezőkkel smárolj. :o)))
Más: üvegtál, olaj, hagyma, padlizsán-szeletek, paradicsomkarikák, bacon-be tekert csirke- vagy pulykamáj, alatta só a zöldségeken ( a bacon ad a májnak eleget, ha nem akkor utólag még pótolható), bors, szegfűbors, szerecsendió, esetleg Garam Masala a májon, kevés öreganyó a paradicsomon, villával átlyukasztgatott alufólia, sütőbe be, majd kivesz, alufólia le, jó sok reszelt sajtika a tetejére. Indításkor egy löttintésnyi sört aládobhatunk a gyülekezetnek a korsónkból, nehogy valamelyikük rosszul érezze magát a sütőben.
Kapok má fokhangyás szilvákat, vagy kitaláljam? :o)))