Norby Creative Commons License 2000.08.23 0 0 363
Üdv mindenkinek!

Tegnap este végre meg tudtam csinálni a saját ja2 változatomat!
A ja2edit99-el készült az orosz patch és a saját táblázatom (ja2weapons.rar index.html) alapján, célja a fegyverek minél valósághűbbé alakítása. Innen
szedheti le, aki ki akarja próbálni.

A változások:

A tárak kapacitása sok helyen megnőtt, amennyire lehetett a valósághoz igazítottam:
- A 9mm-es pisztolyoké 20-at, az 5.45-ös (orosz) puskáké 45-öt, az M24-esé pedig 20-at tárol.
- A HK21-esbe pedig 100db fér! Ez a közismert töltényöv megfelelője. A grafikája az 5 különálló lőszer (azt írtam át), de kis fantáziával el lehet képzeni a többit. Súlyra gyanúsan könnyű, de a HK21 eleve 2kg-al túlsúlyos a játékban, így betárazva kb. ugyanott van. A Minimihez amúgy 200-as öv is létezik, de 5.56-os tár csak egy van a játékban, ezért vele nem tudtam ezt eljátszani.
- Az Automag nem 7.62-es hanem .45-ös (Colt) lőszert eszik, egyrészt amiatt, hogy csak a
HK21-é legyen az "öv", másrészt a 7.62-es lőszer túl hosszú, ha egy pisztoly markolatában
lenne, nem érné át az ember keze. Pozitív következmény, hogy 5 helyett 7 fér bele.

A lőtáv is valóságos lett (ld. táblázat):
- Alap pisztolyok lőtavja kisebb (amúgy gyorsak is mint az orosz patch-ben).
- A puskáké nagyobb, a valóságnak megfelelően (aki nem hiszi, járjon utána, egy hónapig vadásztam az adatokat). Pl. az RPK-74-é 70.

A sorozatlövések golyószáma a valós rpm-hez lett igazítva:
- MAC-10 6 db, CAWS 2, RPK-74 3.
- A Mini-14 a valóságban tud sorozatot, most már itt is. 4-et lő.
- A pisztolyok csak 3-as sorozatot lőnek, Cat szerint azért, hogy ne lyukaszd ki a plafont. :)
- A Glock-18 viszont olyan nagy rpm-el lő, hogy emiatt az AP-jét egyel kisebbre
vettem (előbb végez). Most csak 3AP vele egy lövés, ezzel a leggyorsabb fegyver a játékban (a beretta 92f-el és a Glock-17-el együtt).

A Sniper puskák sebzése több, Rocket Rifle-é is egy kicsit (az 1.06-hoz képest):
- M24-é 36 (az oroszban 38).
- Dragunové 38, AP-je 13 helyett csak 12 (de azért nem 9, mint az oroszban, és nem sebez 40-et, mint egy CAWS).
- Rocket rifle sebzése 40. 1.06-ban 38, oroszban 50, de ez a srác szerint is sok, azt modta,
ha lenne ideje teljesen kivenné a RR-t a játékból.

A táblázatomban az AP változások nem szerepelnek, mivel csak a fenti két eltérés van
(Glock-18, Dragunov) az orosz patch-tol, nem írtam ki külön.

A ja2edit99-bol fakadóan az exe az 1.03-az verzió, és csak a statisztikák változtak, az attachmenteket nem lehet vele mainpulálni (ezért pl. nincs silencer a commando-n).
Sajna a fegyverek súlyát sem. Fel lehet rakni az orosz patch tetejére is (azért célszerű előbb elmenteni máshova annak az exe-jét).
Én átírtam a tárak leírását is, hogy a szövegben is az új adatok legyenek (ezért van a rar-ban a binarydata.slf is, és nem csak az exe), de a játékban mégsem változott meg.

Stein: a MAC-10 súlyát nem tudom pontosan, csak a MAC-11-et, az üresen 1.5kg, a
tár még 1kg, ez együtt csak a sirtech szerint lehet 3.8kg. :(

MLG: megkérdeztem, mikor lesz új patch, de még a srác se tudja, nem úgy néz ki, hogy hamarosan. Ezért is csináltam meg a saját változatot. Az biztos, hogy nem lesz benne sok változás, több dolgot nem fog beletenni, ami valójában úgy van, mivel neki az elsodleges szempont a kiegyensúlyozottság, nekem viszont a valóság.
A ja2edit99-et primitív használni, a nagyobb munka a valódi adatok kiderítése, és a játékhoz hangolása volt. Ha akarsz segíteni próbálkozz vele (de mentsd surun az exe-t), hátha ki tudsz még valamit hozni belole. Keresgéhetsz a neten hasonló szerkesztoprogikat, hátha van újabb is.

Tesztelni is kellene az alkotást. Egy kisebb bugot találtam: bizonyos ritka esetekben a változtatott tártípusoknál (HK21, M24) ha kiveszed a tárat, mást veszel ki mint ami bent volt (konkrétan piros helyett kék lőszert, durvább esetben más fegyverbe való tárat).
Arra rájöttem, hogy ha változtatom egy tár méretét, akkor az összes azt használó fegyvernél újra meg kell adni azt a tárat, különben egész durva dolgok történnek (táraztam már ki mortar-t is).
Ezt a kitárazós játékot végik kellene próbálgatni minden színnel minden tárral amiből lőszer rakható az adott fegyverbe. Az is segítség, ha kiderítitek, pontosan mikor fordul elő, hogy olyat ne csináljunk rendes játék közben.

Van mégegy ötletem, csak még nincs kész, ez pedig a flame thrower. Bár nincs a játékban, de az egyik editorral lehet szerkeszteni, hogy mivel induljanak a felveheto emberek, így pl. Maddog kezébe lehetne adni. Az elso lövéskor ugyan elszáll a game, de előbb még kiírja, melyik file hiányzik neki, a data könyvtárból egy hasonót odamásolva menni fog.
Az orosz srác egyébként egyszer már egy egyedi kérésre megcsinálta rendesen, de nem rakja be a patch-ébe, mivel nem érdekli.

Ha valaki még nem jött volna rá, MLG oldalának címét kisbetűvel kell beírni
(cut&paste nem jó). http://www.tar.hu/adott/

Remélem ennyi elég lesz nektek egy hétre, mivel holnaptól jövő keddig elutazom.
Olvassátok el töbször is, nem hiszem, hogy ennyi szövegből elsőre bárki sokat megjegyzett. :)
Addig is mindenkinek jó játékot!

Előzmény: MLG (361)