Szóval azért akad egy-két dolog ezekkel a modellekkel kapcsolatban, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Mindjárt az első, amivel az egyszeri modellező szembesül, a csomagolás... izé... kritikán aluli mivolta. A dobozok sztenderd AF-dobozok, amelyek teljes mértékben alkalmatlanok az Eacs-kocsik helyükön tartására. Megoldás: szorítsuk be a kocsikat nagyon, hogy ne csúszkálhassanak. Látható, hogy a dobozoknak rendesen hasuk van (különösen ha hármat egymás mellé teszünk). A modellek kirobbantása végül is nem lehetetlen: két kézzel feszítsük széjjel a dobozt, miközben a harmadik és negyedik kezünkkel a kocsit a két végénél a fóliával kicibáljuk. A mutatvány különösen felszerelt kiegészítőkkel határozottan káros a modell integritására:

Ha "ismételhetővé" szeretnénk tenni a dolgot (t.i. a ki- és bepakolást, anélkül, hogy elfogynának a kocsikról az apróságok), valamit alakítanunk kell. Én első körben a kapott kockával próbáltam egyezkedni (ekkor viszont fennáll a kocsi csúszkálásának veszélye), végül egy szimpla A4-es lappal oldottam meg a dolgot:
...helyett végül ez lett: 
A hat kocsi Kurzkuplunggal felruházása szintén egy teljes estés műveletté vált. Oka a NEM362-es kapcsolókészülék-foglalat sorjás mivoltja. Egyikbe-másikba relatíve egyszerűen bepattant a kapcsoló, de a jellemző inkább az volt, hogy fúrni-faragni kellett, illetve esetenként a forgóvázat is levenni, hogy a kinematikát meg tudjam fogni. A.C.M.E.-kre emlékeztető szenvedés... És ha már forgóvázlevétel (ami szerencsére nem az Albert-féle tízköröm+feszítés+imádság, hanem egy szimpla csavar), ha szükséges, alkalmunk van azokat a picike öntési csúcsokat is levagdosni, ami a forgóvázakon véletlenül a 3-pontos alátámasztás két pontjához kerültek, emiatt egyik-másik forgóváz hajlamos picit akadozni. Ezután kenésként picike grafit is dukált (az alváz és a forgóváz is festett).
A fentieknél súlyosabb és némileg érthetetlenebb problémával a Kurzkupplungok felszerelése után szembesültem. A kocsikon kétféle mellgerenda van, az egyiken az ütközők talpa (és a vonóhorog foglalata) vastagabb, jobban kiáll, emiatt ezeken a mellgerendákon az ütközők is jobban kiemelkednek:

Ezek után -- attól függően, hogy milyen mellgerendák kerülnek egymással szembe -- három eset lehetséges; a legrosszabb esetben a kocsi Kurzkuplunggal nem használható. Ami pech, mert én pont azzal szeretném használni őket. Albert kocsikra emékeztető hiba...
A következő pont nem hiba ugyan, hanem... ööö... érdekesség: a kocsik felnyitható homlokfala. Mindenképpen üde színfolt. Modellezői szempontból sok hozzáadott értékét nem látom, hacsak nem diorámán szeretné az ember a modellt felhasználni. Vagány a dolog, viszont együtt jár azzal is, hogy a modell kapaszkodói (amelyek egyébként fémből készültek) egy rendkívül vékony kis műanyagfalba vannak beleépítve:

A fentieken kívül egyéb említésre méltó nincs, igyekeztem a képeket úgy készíteni, hogy minden látszódjon rajtuk. Megfigyelhető itt-ott egy picit vastagabb festés, sorja. A sorják és a modell egész megjelenése egyébként meglehetősen különös: a modellnek első pillantásra leginkább műgyanta-hangulata lesz tőlük (lásd a felnyitott homlokfal szélét az előbbi képen), azonban részletességét tekintve mégis műanyag.
A technológia az utóbbi időben elszaladt, megfelelő minőségben szerszámokat előállítani, munaerőt megfizetni rémesen drága mulatság, különösen ha nem akarjuk kivinni Kínába a gyártást. Ugyebár erről már Alberttől is hallhattunk, aki első körben szintén kacérkodott a gondolattal, hogy Magyarországon gyártson; aztán kapott egy kínai ajánlatot a komplett modellre tokkal-vonóval-csomagolással -- féláron. Így ha valaki kis gyártó, és Európában gyártat, valószínűleg komolyan meg kell küzdenie a kompromisszumokkal.
Nos, én ezt a jelenséget vélem utólérni ezeken az Eacs-kocsikon is. Kétségkívül szépek, viszont az Alberthez képest jó 30%-kal magasabb áruk miatt (a Forint gatyaságának következtében sikerült egy hét alatt 23,500-ról 25.000-re felküzdeniük maguat) inkább azok fogják megvenni, akik hajlandóak bevállalni némi extra áldozatot a "hazai" ipar támogatása érdekében, esetleg számít nekik a modell exkluzivitása, és/vagy hiába várják Alberttől az V-VI-os korszakos dömping mellett a IV-es korszakos Eacs-okat.