1xélünk Creative Commons License 2000.08.22 0 0 33
Hát, igen. Itt az újabb manipulálás. Első ránézésre az ember észre sem veszi. Fel sem tűnik neki. Évek óta bombáznak bennünket ilyenekkel. De miről is szól? Kinek is szól?
A nőknek szól. Ki ne szeretne egyszerű férfit? Minden nő álma az ilyen pasi és, miközben olvassák fellelkesülnek és a tabletta azonosul a férfival. Igen, egyszerű férfit szeretnének, de egyszerű férfi nincs, van helyette tabletta, ami kis helyen is elfér és még hasznos is, kimos! Ez eddig rendben, jöhet a mondat másik fele! Tökéletes, mint a nő! Oh, minden háziasszony vágya, álma, hogy tökéletes legyen. Csökevényes kis agyukban, tudat alatt bekattan, tabletta=tökéletesség. Wow, sikkantanak fel, ez kell nekem! És valahányszor kiveszi a tablettát a dobozból, széles mosoly ömlik szét az arcán, mert eszébe jut, hogy "tökéletes, mint a nő". Katartikus élmény! Persze közben a mondat első fele valahol a feledés jótékony homályába vész! A szakemberek azért tették a mondat elejére a férfiakra vonatkozó részt, hogy ellensúlyozzák a mondat második részét és nehogy megsértődjenek az önző férfiak, meg ismerik a nőket, tudják, hogy agyukban egy összetett mondatnak csak a második fele marad meg. (Bocsi!)
Szóval az egész reklám, úgy ahogy van felháborító. És meg kell hagyni, hogy főleg a férfiak részére. Mert még, hogy ők egyszerűek! Van valami ledegradáló csengése ennek az "egyszerű" szónak. Olyan pejoratív. Pedig a férfiak érzékeny, intellektuális, bonyolult lelkek.
Aztán mi ez a tökéletesség a nőkkel? Egyenlőség és egyenjogúság van, vagy mi. A férfiak ugyanolyan tökéletesek lehetnek. Diszkrimináció. És mi a csuda lehet tökéletes a nőkben? Ugyanaz, mint a férfiakban. Semmi. Nincs tökéletes ember!
:-)))
Hát ennyi! Nem akartam megbántani senkit, csak próbáltam a reklámot értelmezni a marketingesek szemszögéből, de megállapítom, hogy jól melléfogtak!!!