izé5 Creative Commons License 2026.03.15 0 0 3231

"Aki frusztrált, menjen ki a kocsma mögé anyázni és verekedni"

1., Nem vagyok frusztrált

2., Nem anyáztam és nem verekedtem, nem is volt szándékomban

Viszont: Volt egy Habsburg Birodalom, amit a habsburgok elvesztettek. Ezt még el tudtam volna valahogy viselni, de nem csak a trón veszett el, hanem a birodalom is. Miért is? A történészek szerint azért, mert a nemzetiségek közti feszültséget már nem lehetett elviselni. Ja? És ki a fene ugrasztotta itt össze a nemzetiségeket? Ja, a habsburgok. Ha nem is a saját ötletük volt, de akkor is az ő felelősségük. 

Nekem az is feltűnt, hogy a legfőbb kezdeményezettjük a birodalmi németek (szűkebben Ausztria népe) lelkesen rugta ki a habsburgokat. Még nekik sem feleltek meg. 

Vagyis: valamit jól elszúrtak a habsburgok. Érthetetlen, hogy ezt a vakok által is jól látható tényeket a magas tudomány nem igazán vette észre. 

És ami nekem nagyon hiányzik: válasz arra, hogy miért is alakult ki ez a féktelen gyűlölet a birodalom nemzetiségei között, és mit tettek ez ellen a habsburgok, akik épp a legrosszabbat húzták akkor, amikor egységesíteni akarták a birodalmuk népét. 

Szerintem éppen semmit. De ha valaki meg tudja őket védeni ezért a szarvashiáért, és felvilágosít enem, ha már a magas tudomány nem tette meg, annak megköszönném. 

Előzmény: Showzsák (3215)