Makroevocáf Creative Commons License 2026.03.14 -3 0 316925

***Azt hiszed, hogy a genetikáról beszélgetünk, aztán egyszer csak mentőt kell dobnod sárkányláng ellen.

"Na, kíváncsi vagyok, hogy mit értesz ez alatt a mondat alatt - kifejtenéd kicsit részletesebben?" (ivivan)

***Szóval, azt mondod, hogy az első hat fej kinövéséhez még elég a másik szülőtől származó gén kifejeződése, de a hetedik fej kinövéséhez már nem keletkezik elég abból a szabályozó, stimuláló peptidből.

Sajnos, mivel én képtelen voltam ilyesmit kitalálni, ezért idegen tollakkal ékeskedtem, tőled plagizáltam a 316893-ból:
"...De most  a MiGEN génnek az a szerepe, hogy a tojásban akkor keletkezik a MIGEN peptid, amikor még nem nőtt ki a sárkányfióka mind a hét feje, és a sok egyéb tényező között ő is szerepet játszik abban, hogy a sejteket még egy fej növesztésére stimulálja."
Ez aztán olyannyira megtetszett, hogy menten továbbfejlesztettem eme tudományos magyarázatot.

***Kikel akkor mondjuk a hatfejű sárkány a sárkánytojásból, és a következő kérdés az, hogy hogyan befolyásolja az életben maradásának az esélyeit a fejlődési rendellenessége. Ugye, a szelekcióról beszélgetünk, szóval azt nézzük, hogy hogy tetszik ez a mutáció a vak órásmesternek.

Ez a mutáció a vak órásmesternek nem nagyon tetszik, tekintve, hogy a hatfejűnek hat fejjel is van annyi esze, hogy ne hagyja magát kiszelektálódni.

***Mondjuk, amikor az anyasárkány megszámolja a sárkánycsibe fejeit, és felismeri, hogy torzszülött, akkor azonnal felfalja?

Az anyasárkány nem fejszámoló, a csibét nem ítéli torzszülöttnek, nem falja fel, inkább babusgatja.

***Vagy amikor jönnek a vitézek, hogy megküzdjenek vele, akkor csak hatot tud legyőzni, és a hetedik leszúrja?

Nem-nem, nem lesz küzdelem, tekintve, hogy a vitézek hétfejű sárkány legyőzésére kaptak parancsot; a hatfejűt inkább úgy tekintik, mint valami négylevelű lóherét.

***Vagy valami más lesz? Mi legyen a sorsa a hatfejű sárkánynak?

Akkora fantáziám sajnos még nekem sincs, hogy erre is megadjak valami helytálló magyarázatot.
Így tehát ezt már neked kell tudnod...

Előzmény: Siphersh (316924)