BIGdaddy Creative Commons License 2000.08.22 0 0 23
Köszönöm a hozzászólásokat, de mint topicnyitó tennék néhány korrigáló megjegyzést.

Amiket válaszoltok nagyon jó, de - tisztelet a kivételnek - túl általános és tulajdonképpen nem arra gondoltam, hogy konkrétan nekem adjatok tanácsot (természetesen én is elolvasom és "elmentem" őket :)). Ezért nem is írtam magamról bővebben, bár egy hozzászólásban már említettem, hogy én milyen területen dolgozom...

Az az igazság, hogy az volt a legelső gondolatom, hogy egy olyan topic kellene, amelyben konkrét tapasztalatokat kapunk, hogy pl. (remélem nincs ilyen) a DB92 Kft. nagyon jó annak, aki adatbázisok terén akar dolgozni, stb. Ez után nyitottam topicot és úgy gondoltam, hogy ennél azért több belefér, és nem akartam leszűkíteni a kört, ezért írtam annyi kérdést.

Az általad említett lehetőségeket (én inkább nevezném ezeket állásajánlatoknak, majd elmondom miért) valóban bárhol találsz, de mielőtt valamelyiket kipróbálod, milyen jó lenne, ha valaki más elmondaná a saját tapasztalatait azzal kapcsolatban (topic ötlet eredetileg!).

A lehetőség kifejezés alatt én arra gondoltam, hogy pl. az XY rendszerintegrátor cégnél esélyed sincs magasabb fizetésre 2 évig vagy pl. a VZ távközlési cégnél x időt kinn tölthetsz a kínai tulajdonos anyavállalatnál. Ezekről bizony nem értesülsz a médiából! Persze belátom, hogy ennek is vannak problémái (pl. valaki bejön ide, lefikázza a saját cégét, az adatokban meg ott az ismertetőjele, és felismeri a főnöke és kirúgja vagy mittudomén).

Mindenesetre nagyon érdekesnek találom, hogy mindannyian programozásról írtok, úgy látom, hogy az informatikusok nagyon nagy %-a ezzel foglalkozik. Az is igaz, hogy többségünk szinte alig használ valamit abból, amit az egyetem/főiskola alatt tanulásból szerzett, ezzel teljesen egyeteértek.

És egy konkrét kérdés ejbhez (és persze mindenki máshoz):
írtad, hogy Mo-n alig van tudományos alapú (kb.=módszertan szerinti) fejlesztés. Gondolod, hogy van létjogosultsága az ilyen jellegű fejlesztésnek? Nagyobb gyakorlati haszna van, mint módszertan és tudomány nélkül? Nem gondolják úgy a programozók/fejlesztők, hogy ez egy szükségtelen rossz, plusz papírmunka és kevesebb haszonnal jár, mint amennyi pluszmunkát okoz (ha okoz egyáltalán)?

lMégegyszer mondom, tetszik amit írtatok, hasznos és megfontolandó. Csak írjatok még és olyanokat is, amit most kértem!

Előzmény: ejb (22)