Makroevocáf Creative Commons License 2026.03.09 -2 0 316894

***(...) Továbbra is eszelős hülyeségeket beszélsz.
(...)
Figyeld, szerencsétlen, mert csak egyszer magyarázom el!
(...)
a "zagyvalék" szekvencia is génnek számít, ha és amennyiben fehérjeszál másolódik róla
(...)
nincsen "megfelelő" sorrend. Minden sorrend valamilyen értelemben megfelel valamire.

Aha; "megfelel valamire"... - "valamilyen értelemben"... Már ebből is látszik, mennyire nem vagy hajlandó emlékezni se arra, hogy mely fogalmakat hogyan értelmeztünk itt...
Szóval, figyeld, te valódi szerencsétlen! Továbbra is te beszélsz eszelős hülyeségeket.

Siphersh olvtárs érdeklődött a "megfelelő" szó értelmezésével kapcsolatban, én erről írtam neki. Olvasd el még egyszer figyelmesen, éspedig az értelmező olvasás szintjén.

Ami pedig a "zagyvalék" szót illeti, itt egy kis emlékeztető:
"A "zagyvalék" csak valami meglévő elemsorrend, s eme szóhasználat csupán annak érzékeltetésére való, hogy nem "rendezett". Ez a "zagyvalékszekvencia" szolgál kiindulópontul valami "génszekvencia" kialakulásához. (Hacsak nem feltételezzük, hogy a DNS rögtön tele van génszekvenciákkal...) :P"

Például, "zagyvalékszekvencia" az, amit te előállítasz a kis Random DNA Sequence Generatoroddal.
Ez pedig génszekvencia: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/JQ968430.1?report=fasta&to=999
Ennyiről volt szó mindössze. "Értve vagyok?" (Ahogy Sti_ bunkóskodni szokott.) :P

Előzmény: Elminster Aumar (316892)