Biga Cubensis Creative Commons License 2026.03.06 0 1 16669

Szerintem nem volt ott komoly harckészültség. Az addig oké, hogy már zajlott a háború, de nagyon messze voltak, nem gondolták, hogy az USA kiterjeszti a hadműveleteket. Ráadásul az International Fleet Review és a Milan 2026 gyakorlaton, amiről jöttek vissza, nyugati hajók is részt vettek (francia, német sőt úgy tudom amerikai is), szóval szerintem nem gondolták komolyan, hogy hazafelé megtámadhatják őket ugyanazok, akikkel pár napja közös gyakorlaton voltak. Azon kívül, hogy ez egy elég cinikus lépés volt az USÁ-tól ilyen módon elpusztítani, ettől függetlenül a Dena egy viszonylag korszerű hajó volt, 3D Pesa radarral, valószínűleg az volt az ok, hogy a hajó ne tudjon résztvenni semmiféle hormuzi műveletben. A hajó ráadásul egyedül volt, védtelen, így lecsaptak rá, de még az is benne lehetett a pakliban, hogy mostanában a légierő és felszíni hajók vannak a reflektorfényben, most kapott egy Los Angeles osztály is egy lehetőséget. Az iráni tengerészeket sajnálom, ez nem egy kis dróntalálat vagy egy rakéta, amit túl lehet élni, egy Mk48 találat általában gyors és fatális végzetet jelent.

Előzmény: Atomcsapássy Edömér (16668)