Sumo Creative Commons License 2000.08.18 0 0 19
udv

szerintem nem a kezdetekkel van a gond. annyi hirdetest talalni mostmar lassan, mint a szemet. ezek nagy resze tenyleg nem jo melo, de egyre nagyon jo: gyakorlatot szerezhetsz, amit papir igazol! es ez sokkal fontosabb, mint barmifele vegzettseg! en negy eve dolgozom, programozokent, rendszergazdakent, tervezo-szervezokent, es voltam mar osztalyvezeto is:))
amit hasznalok, az fel szazaleknyi mennyisegben sem szarmazik az iskolaimbol!! mindent hasznalat kozben tanultam meg (igy megy ez 12 eves korom ota). es szerintem teny, hogy semmi sem potolja a gyakorlati tudast, amikor napokon keresztul vegzett sz*pas vesi az agyadba a dolgok allasat. volt ido, amikor minden melot elvallaltam, es olyasmiket meg most is elvallalok, amikkel tanulni tudok, barmi is az. igy kezdtem a javat is peldanak okaert, bar nem szeretem tulzottan.

hala istennek, egyre tobb ceg kezdi felismerni, a papir semmit nem er, sokkal fontosabb a tudas. a gyakorlatot pedig meg lehet szerezni, fel-egy ev gyakorlattal mar bizvast barhova beadhatod az oneletrajzodat.

a masik dolog, ahhoz csatlakozva, amit devil inside mondott: kb fel ev alatt eldol, mire tartanak. ha ez utan olyan ajanlatot kapsz, ami uj tanulassal, vagy tobb penzzel kecsegtet (leginkabb az elobbi, az utobbit esetleg ha maradsz is megkapod lassan) valtani kell. nem esz nelkul, de kevesbe szamit, hany melohelyed volt, mint az, mennyit tanultal ezekbol. nekem az alatt az ot ev alatt, miota melozom ez a hatodik melohelyem. najo, az elso egyaltalan nem, a masodik pedig csak a vege fele volt koze a 'szakmahoz', de valahogyan el kell kezdeni:)

ja. amiert elkezdtem ezt az egeszet irni:)))) tehat nem igazan azzal van gond, hogy hogyan kezdd el. hanem azzal, hogy mi lesz kesobb. gondolom ti is latjatok, hogy micsoda sebesseggel fejlodik ez az agazat, es azt is, hogy mennyi agyatlan vezeto letezik, aki tudatlansagaban mindig a legujabbakkal akar tartani. ez azt eredmenyezi, hogy hiaba kepzed magad veszett sebesseggel, idovel elavultta valsz. sajnos, szo szerint. eljon az az ido, amikor mar nem tudod felvenni a versenyt azokkal, akik frissen jonnek az iskolapadbol, huszonvalahany evesen. amit te akkor keservesen tanulsz, azt ok a kisujjukbol fogjak kirazni, mert az eletuk abban a kornyezetben telik. pl az a harom eves unokaocsem, aki ugyan mostansag meg csak tiberium sunozik (harom evesen ugy jatszik, hogy engem agyoncsapna siman, pedig a kedvenc jatekaim kozt van), ha megtartja az erdeklodeset, akkor ennyi idos korara sokkal jobb programozo lehet, mint en.

tehat a konkluzio: kb negyven-negyvenot eves korunkra, ha nem kerulunk vezeto allasba, menthetetlenul csak megturt koloncok leszunk. ameddig megturnek. persze ez valameddig kitolhato talan, ki tudja. de szerintem realis a prognozis. ugyhogy a kerdes igazabol szerintem: hogyan tovabb??